Årsager til, at en pc afbrydes fra en lokal forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  De lokale netværk, der forbinder pc'er til hinanden, består ofte af flere, indbyrdes afhængige links i en kæde, der strækker sig fra den ene computer til den næste og bærer langs alle de dyrebare data. Hvis et af disse segmenter lider under en fejl, kan det skære computeren fra resten af ​​netværket. Hvorfor sker dette, og hvad kan du gøre ved det?

Kablet frakoblet

Det enkleste svar, som Windows XP vil foreslå som standard, er, at netværkskabel er kommet ud af stikkontakten. Check på bagsiden af ​​din computer for et kabel, der har en klar plast ende, der ligner en tykk telefonledning. Sørg for, at det er tændt, og følg derefter kablet sammen. Selvom kablet er sikkert tilsluttet til bagsiden af ​​din computer, kan det være kommet fra stikkontakten andetsteds, f.eks. Fra en stikkontakt eller på bagsiden af ​​en hjemme-internetrouter.

Kabelskåret eller beskadiget

Relateret til kablet frakobles er, at det er blevet skåret eller beskadiget. Når du har fulgt det kabel fra bagsiden af ​​din computer, har du konstateret, at plastisoleringen rundt om kablet er skåret ind? Hvis det er tilfældet, kan kobbertrådene indeni være beskadiget. Stikker dit netværkskabel i en stikkontakt? Hvis det er tilfældet, kan ledningerne inde i væggen være beskadiget under opførelse eller ombygning. Desværre er der brug for et specielt elektronik test kit til at bestemme om ledninger inde i væggen er beskadiget, og det er nok bedst håndteret af en professionel.

Dead Network Hardware

Kernen i et lokalnetværk er en enhed kaldet et nav, en switch eller en router. Dit netværk kan have en eller flere af hver type enhed, da hver enkelt udfører unikke opgaver. Hvis en af ​​disse ting er gået død, enten ved hardwarefejl eller strømafbrydelse, kan det godt afskære dig fra resten af ​​netværket. Det sker også, at nogle af portene på en af ​​disse enheder efter en strømflimmer eller surge kan stoppe med at arbejde, mens andre forbliver levende. Forbindelsen af ​​enheden og tilslutning af den igen er et fælles fejlfindingstrin tidligt i cyklen.

Forsigtig: Hvis det lokale netværk er på en stor arbejdsplads, kan nulstilling af nogen af ​​disse enheder afskære andre på kontoret, der er i stand til at oprette forbindelse. Du bør kun forsøge at nulstille disse enheder under ledelse af en it-tekniker, hvis en ikke er tilgængelig til fejlfinding af problemet på webstedet.

Server ned

I visse netværksmiljøer, især store virksomheder, er opgaven at tildele individuelle numeriske adresser til hver computer på netværket falder på en slags server. Disse kan være kraftfulde computere i fuld størrelse, der også håndterer fildeling og andre netværksopgaver på kontoret, eller de kan være en lille chip inden for en hjemme-internetrouter. På nogen måde kan serveren muligvis ikke tildele disse numeriske adresser, hvilket igen tillader, at den anden netværkshardware korrekt ruter data til din computer. Genstart af den pågældende hardware kan løse dette, men medmindre det er en hjemme-internetrouter, skal den nok kun håndteres af en professionel.