Sådan opretter du en fjernadgangstilslutning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilken computer, du vil oprette forbindelse til (den tilsluttede computer) og hvilken computer du vil oprette forbindelse til (modtageren). Højreklik på Min computer på modtageren og vælg Egenskaber-knappen. Klik på fanen Fjern og markér feltet for at aktivere indgående forbindelser til din computer. Klik på OK-knappen for at anvende denne indstilling, og luk vinduet.

2.

Bestem den modtagende computers IP-adresse. Hvis du vil forbinde via internettet, kan dette gøres ved at besøge hjemmesiden WhatIsMyIP.com og se på IP-adressen, der vises der. Hvis du opretter forbindelse via et lokalnetværk, skal du åbne en kommandoprompt på modtageren (klik på Start, Kør, skriv CMD og tryk Enter), og skriv kommandoen IPCONFIG i vinduet. Søg efter IP-adresseindtastningen for den lokale forbindelsestilslutning, du bruger i øjeblikket. Skriv IP-adressen ned, som du har brug for den.

3.

Gå til forbindelsescomputeren, og klik på Start, Kør og skriv MSTSC i afkrydsningsfeltet. Indtast IP-adressen på den modtagende computer i vinduet Remote Desktop Connection, der vises, og tryk på Enter. Du bliver bedt om at indtaste et brugernavn og et kodeord for en konto på modtageren, som du skal gøre. Når du indtaster disse oplysninger, etableres din forbindelse.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil oprette en fjernadgangstilslutning mellem andre Windows- baserede maskiner, er processen næsten identisk med den, der er beskrevet i denne artikel. Hvis du vil oprette en fjernadgangstilslutning mellem Linux- eller Macintosh-computere, skal du konsultere brugervejledningerne og onlinehjælpeledningerne til de pågældende operativsystemer.
  • Remote Desktop-sessioner fungerer bedst, når begge computere er tilsluttet til internettet via en højhastighedsforbindelse (DSL eller højere) internetforbindelse, eller de er begge i en lokalnetværksforbindelse.
  • Deaktiver eventuelle firewallsoftware på modtageren eller sæt en undtagelse i softwaren for at tillade tilslutninger til og fra port 3389, standardporten til fjernbordsforbindelse.
  • Oprettelse af en fjernadgangstilslutning fra en computer til en anden indebærer etablering af en softwareforbindelse mellem de to computere via internettet eller et lokalnetværk. Selvom denne proces kan lyde kompleks, er det faktisk ikke, og du kan færdiggøre det på meget kort tid. I denne artikel lærer du, hvordan du opretter en fjernadgangstilslutning mellem to Windows XP-computere.