Sådan tilsluttes to bærbare computere sammen med et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et crossover-kabel. Du vil sandsynligvis kun finde dem i en computer butik. De ligner netværkskabler, men er som regel gule. Sørg for, at etiketten siger crossover eller cross kabel.

2.

Læs vejledningen til netværkskortene på hver computer. Nogle nye netværkskort auto opdager en krydsforbindelse og et crossover-kabel er ikke nødvendigt.

3.

Kontroller, at bærbare computere er slukket. Tilslut crossover-kablet til hver computers netværkskort. Tænd computerne.

4.

Konfigurer hver computer til at være i samme arbejdsgruppe. Gå ind i kontrolpanelet og se til 'Computer Name' -indstillingen. I Windows XP er dette under 'System' -alternativet. Under arbejdsgruppen er der en knap til 'Skift' arbejdsgrupper.

5.

Sæt harddisken på hver computer til deling. Højreklik på drevet i Explorer og vælg fanen 'Deling'. Klik på boksen for at aktivere deling på det pågældende drev. Gør dette på hver computer.

6.

Gå under Network Places for at kigge efter de andre computers filer. Det kan tage flere minutter eller længere tid for computerne til at se hinanden.

Hvis du har et hjemmenetværk, kan du forbinde flere computere og dele ressourcer. Men hvis du har to bærbare computere, og du ikke har adgang til et netværk, men vil lave et midlertidigt netværk mellem de to computere, kan det nemt gøres med et crossover-kabel. Et crossover-kabel er kun et modificeret netværkskabel.