Sådan får du adgang til computerfiler via et trådløst trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til den computer, der indeholder de filer, du ønsker at få adgang til fra en anden computer på dit netværk. Find den mappe, der indeholder de filer, du ønsker at dele, og højreklik på den. Vælg 'Egenskaber', og gå derefter til fanen Deling.

2.

Vælg indstillingen for at dele mappen med andre brugere. Hvis du vil tillade andre brugere at tilføje filer til mappen, skal du redigere eller slette filer i mappen. Vælg den mulighed, der gør det muligt for brugerne at foretage ændringer i dine filer.

3.

Klik på 'OK' for at anvende ændringerne i din mappe og gøre alle filerne inden for den delt på dit trådløse trådløse netværk. Højreklik på 'Denne computer', vælg 'Egenskaber' og noter computerens navn i fanen Computer Name.

4.

Gå til den computer, som du Ønsker at bruge for at få adgang til delte filer. Åbn et Windows Stifinder-vindue, og åbn sektionen 'Mine netværkssteder' på venstre side af vinduet. Vælg hele netværksindstillingen, og vælg derefter Microsoft Windows Network. Vent på listen over netværk computere, der skal udfyldes, og vælg derefter den computer, der har filer, du vil få adgang til fra listen over computere. Hvis du bliver bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode, skal du indtaste den, du bruger til at logge ind på den computer, du forsøger at adgang og tryk på Enter-tasten.

5.

Gennemse de delte mapper og find de filer, du leder efter. Hver gang du deler en mappe på en computer, vil dukke op under den pågældende computers navn i 'Mine netværkssteder' i Windows Stifinder.

Tips og advarsler

  • Du kan muligvis se en pop op til Windows Firewall på co mputer, som du forsøger at få adgang til, spørger dig om du vil fortsætte med at dele filer. Du skal vælge muligheden for at tillade dette. Du skal kun se denne pop-up en gang.
  • Et trådløst hjemmenetværk giver dig mulighed for at dele dine filer mellem forskellige computere, der er tilsluttet en trådløs router. Dette fildelingssystem kan fungere, om computeren er tilsluttet routeren via et Ethernet-kabel eller via en trådløs forbindelse. Mens disse retninger er specifikke for et Windows XP-miljø, gælder det generelle princip for næsten alle operativsystemtyper og -versioner.