Hvordan kan jeg ændre min Ethernet-adresse på min maskine?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP

For at ændre Ethernet IP-adressen i Windows XP skal du klikke på knappen 'Start' og derefter klikke på 'Netværksforbindelser'. Højreklik på den lokale forbindelse, som du vil ændre adressen til, og klik på 'Egenskaber'. Dobbeltklik på 'Internet Protocol (TCP / IP).' Klik på radioknappen mærket 'Brug følgende IP-adresse', og indtast derefter den ønskede IP-adresse, subnetmaske og standardgateway. Klik på 'OK', når du er færdig.

Windows Vista og 7

Skift Ethernet IP-adressen i Windows Vista og 7 ved at klikke på 'Start' knappen og derefter klikke på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Classic View' i Windows Vista eller 'Vis efter: Små ikoner' i Windows 7, og dobbeltklik derefter på 'Netværk og delingscenter'. Klik på 'Administrer netværksforbindelser' i Windows Vista eller 'Skift adapterindstillinger' i Windows 7. Højreklik på den lokalforbindelse, du vil ændre, og klik på 'Egenskaber'. Dobbeltklik på 'Internet Protocol Version 4.' Klik på radioknappen mærket 'Brug følgende IP-adresse', og indtast derefter den ønskede IP-adresse, subnetmaske og standardgateway. Klik på 'OK', når du er færdig.

Mac OS

For at ændre Ethernet IP-adressen på en Mac skal du klikke på Apple-ikonet og derefter klikke på 'Systemindstillinger'. Dobbeltklik på 'Netværk'. Klik på den Ethernet-forbindelse, du vil ændre, og klik på 'Konfigurer'. Klik på rullemenuen ud for 'Konfigurer IPv4' og klik på 'Manuel'. Indtast den ønskede IP-adresse, subnetmaske og standard gateway. Klik på 'Apply Now', når du er færdig.

Bemærk Om routere

Hvis din computer forbinder til internettet via en router, skal du muligvis bruge konfigurationsprogrammet til din router til den manuelt tildelte IP-adresse til arbejde ordentligt Se brugsanvisningen til din router for at få yderligere oplysninger om dette. Når du konfigurerer et Ethernet-hjemmenetværk, kan du ønske at tildele statiske IP-adresser til nogle af computere for at reducere chancen for en adressekonflikt eller bruge en tjeneste som Fjernskrivebord. Alle operativsystemer har evnen til at tildele en IP-adresse, som du gerne vil have til en computer. Skift IP-adresse på en computer på et Ethernet-netværk ved hjælp af det indbyggede TCP / IP-konfigurationsprogram i operativsystemet.