Sådan Direct-Connect pc'er med Cat 5-kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Cat5-crossoverkablet til Ethernet-netværkskortet på en af ​​pc'erne. Indstil placeringsfanen på Cat5-stikket, og sæt det derefter i Ethernet-stikket på netværkskortet, indtil det klikker på plads.

2.

Tilslut Cat5-crossoverkablet til Ethernet netværkskort på den anden pc på samme måde som den første.

3.

Tænd computerne.

4.

p> Klik på 'Start' på en af ​​computerne. Klik på 'Tilføj eller fjern programmer', og klik derefter på 'Tilføj / fjern Windows-komponenter.'

6.

/ p>

Klik for at vælge 'Netværkstjenester' i feltet 'Komponenter', og klik derefter på 'Detaljer'.

7.

Klik for at sætte en check i feltet for 'Peer-to-Peer', og klik derefter på 'OK'.

8.

Klik på 'Næste'. Følg derefter vejledningen i installationsguiden.

9.

Gentag trin 4 til 8 på den anden computer.

Tips og advarsler

  • Et crossover-kabel er forskelligt fra et almindeligt kabel- eller patchkabel. Ordet 'crossover' kan udskrives på selve kablet, eller du kan fortælle et crossover-kabel ved at se på disse stik. Hold kabelstikkene side om side og se på farven på ledningerne i stikket. Det er et almindeligt kabel, hvis farvemønsteret gentages mellem de to stik. Det er et crossover-kabel, hvis farvemønsteret afspejles mellem de to stik.
  • Den mest grundlæggende form for netværk er at forbinde to pc'er med et enkelt kabel. Denne form for netværk betegnes som 'peer-to-peer' -netværk. Ved hjælp af et peer-to-peer-netværk kan computere dele filer og printere. Peer-to-peer-netværk er en grundlæggende måde at forbinde en gammel pc til en ny pc til at overføre store filer uden behov for et mellemlager. Peer-to-peer-netværk oprettes ved hjælp af et crossover-kabel, som er forskelligt fra standard netværkskablet. Når du bruger et Cat5-kabel til at oprette et peer-to-peer-netværk, skal du være sikker på, at du har et crossover-kabel.