Sådan oprettes og sikres en mobil bredbåndsruter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut strømmen til den mobile bredbåndsrejserrouter. Det er så enkelt som at tilslutte strømadapteren til router først og derefter tilslutte den til stikkontakten.

2.

Tilslut det aktiverede mobilt bredbånds internetkort til den relevante port (typisk en USB-port) på den mobile klarrejserrouter. Sørg for at kontrollere, om din aircard er på listen over understøttede routere.

3.

Opret forbindelse til router ved hjælp af et Ethernet-kabel eller et Wi-Fi netværkskort (instruktioner om hvordan du opretter forbindelse til routeren via Wi-Fi netværkskort findes i trin 4).

4.

For at få adgang til via Wi-Fi-netværkskortet skal du åbne guiden Wizard for trådløst netværkstilslutning, som du kan finde i systembakken eller ved at klikke på Start Menu => Settings => Control Panel => Netværksforbindelser. Nu højreklik på den trådløse netværksforbindelse og klik på 'Se tilgængelige trådløse netværk'.

Vælg din router og klik på forbindelse.

Bemærk: Netværksnavnet eller SSID'en er på routerens etiket.

Når forbindelsen er etableret, kan du få adgang til routers opsætningsside ved at indtaste 192.168.0.1 i adresselinjen i en typisk webbrowser som Internet Explorer, Mozilla FireFox, Google Chrome osv.
< br /> De næste sider bruges til at konfigurere og kontrollere brugerrettigheder, trådløs sikkerhed og andre avancerede funktioner i rejsen router.

For at springe over den trådløse sikkerhedsopsætning og oprette forbindelse direkte til internettet, skal du gå direkte til Trin 6.

5.

Konfigurer Wi-Fi-sikkerheden.

Når du har adgang til routerens installationsside ved at skrive 192.168.0.1 ind i adresselinjen, log ind ved hjælp af administratorpassordet, er det normalt en tom adgangskode eller de sidste 6 tegn i MAC eller den fysiske adresse, der ligger direkte på routeren.

Når du logger ind på routeren, navigerer du til og start installationsguiden.

Følg guiden fra guiden og udfør opsætningen.

6.

Få adgang til internettet.

Åbn din yndlingswebbrowser og naviger til enhver hjemmeside. Du bliver bedt om at indtaste et adgangskode til internetadgang (enten den adgangskode, du har konfigureret i de foregående trin eller de sidste 6 tegn i routerns MAC-adresse).

Og det er det! en mobil-klar rejserouter er så simpel som at følge disse grundlæggende 6 trin. Nu har du et netværk, du kan tilslutte en bærbar computer til.

Tips og advarsler

  • Sørg altid for at sikre dit trådløse netværk for at undgå, at folk læser din internetforbindelse.
  • Oprettelse og sikring af en cellulær klar mobilt bredbåndsinternetrejserroder lyder som om det kan være en skræmmende opgave. Nå er det virkelig ikke. Følg disse 6 enkle trin, og du vil have et komplet og sikkert trådløst hotspot, hvor dine rejser tager dig.