Forskel mellem Ethernet PCI Adapter u0026 Network Interface Card

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hardware

Teknisk set er begge Ethernet PCI-adaptere og netværksinterfacekort hardware, da de begge er elektronik på et printkort. Men kun en har alle de nødvendige komponenter til at gøre alle de tekniske ting på egen hånd. Den anden er afhængig af software til at udføre de samme midler.

Software

Alle former for netværkskort kræver drivere; software, der fortæller dit computersystem, hvordan du bruger hardwareen. Network Interface Cards modtager oplysninger fra OS, og gør resten. Ethernet PCI-adaptere er derimod det absolutte minimum for at oprette forbindelse til netværket. Softwaren kører i hoved-CPU'en for at gøre resten.

Bus

Forskellige computere bruger forskellige busser til at tilføje på kort. Network Interface Cards kan komme i 8-bit ISA, 16-bit ISA, 32-bit PCI eller endda 32-bit PCI Express. En Ethernet PCI-adapter fungerer kun på 32-bit PCI-busser.

Ydeevne

Da et netværkskort gør alt i sig selv, har det en tendens til at være meget hurtigere og mere effektiv. Ethernet PCi-adaptere har generelt tendens til at være langsommere og mindre effektive, fordi softwaren er langsommere og mangler mange funktioner.

Omkostninger

Da en Ethernet PCI-adapter gør mindre, har den tendens til at være meget billigere end et fuldt udbygget netværkskort . Nogle Ethernet PCI-adaptere kan fås for så lidt som $5 pr. Enhed. Ethernet PCI-adaptere og netværksgrænsefladekort gør det samme job: de giver en computer mulighed for at oprette forbindelse til resten af ​​netværket via et Cat5-kabel og kommunikere med netværket. Men deres ligheder slutter næsten helt der.