Sådan forhindrer du dig i at blive hakket

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Første skridt, lav et kodeord, der indeholder tal, tegn, specielle symboler osv. Jeg ved, at de fleste af jer allerede skal vide dette. Men det er bare toppen af ​​isbjerget. Vi er lige begyndt. Jeg får se mange tilfælde hver dag, hvor folk fortæller mig, at deres konto er blevet hacket, selv om de brugte meget kryptiske adgangskoder. Du må også ikke holde dit navn eller din partners navn som dit kodeord. Dette er den mest almindelige fejl, folk gør. Sådanne adgangskoder er meget nemme at gætte.

2.

For det andet vælger du et svært sikkerhedsspørgsmål. Vælg ikke spørgsmål, hvis svar let kan gættes af nogen. Hvis alle kender dit kæledyrs navn, skal du ikke vælge det som dit sikkerhedsspørgsmål. Fordi nogen kan følge mekanismen 'Glemt adgangskode' og nulstille dit kodeord.

3.

Nu kan du undertiden få 'phishing' -emails. Disse e-mails fortæller dig, at du kan hacke alles adgangskode ved blot at sende en mail til en bestemt id.
Vær forsigtig, disse mail vil bede dig om at skrive dit eget e-mail-id og adgangskode i posten og send det til 'mail-serveren'.
Der er ingen sådan mail-server, der fortæller dig en anden e-mail-kontoens adgangskode. Denne mail server 's id, er faktisk hackerens id. Denne hacker vil lære dig at kende din email-id og adgangskode. Må aldrig falde til sådanne tricks.
Du kan endda få falske mails fra den såkaldte administrator af din postkonto, hvor du bliver bedt om at få adgangskoden. Disse er alle falske, så de ikke falder for dem.

4.

Nu, for spionvare. Hvis du har været forsigtig med alle disse ting, men stadig er dit kodeord blevet hacket , er der stærke chancer for at du har arbejdet på en computer, der er inficeret af spionware.
Hvad er spion ware? Det er en skjult software, der hemmeligt kører på din computer og registrerer alle dine tastetryk og skærmbilleder. du skriver din adgangskode, det vil blive gemt af spionvare og læses af den der installerede den.
Hvordan man undgår det?
Først og fremmest får du en god anti spionvare til at registrere tilstedeværelsen af enhver spionvare på dit system. Sørg for at du altid arbejder på dit eget personlige system, og alle har ikke adgang til det.
For det andet, hvis du arbejder på offentlige computere som cyberkafeer osv., er der et tip på vej til at indtaste adgangskoder:
Få mest muligt ud af din computers mus ... Hvordan?
Lad os sige, at dit kodeord er inspektorgadget
Ikke meget stærkt, men bare til et eksempel.
type 'hent' i kodeordet, og placér derefter musemarkøren før 'get' og skriv 'gad'. placér musemarkøren før 'gad', og skriv 'tor' ... Jeg håber du får point. Det er lidt kompliceret, men vil helt sikkert gemme din adgangskode og sikkerhed, da spionprogrammet registrerer dit kodeord som: 'getgadtorpecins'.
Ikke til nogen brug for hackeren. Dette skyldes, at spionvareen registrerer tastetryk og skærmbilleder, men ikke musens bevægelser, så det kodeord, der ville blive lækket til hackeren, ville være forkert, og din email-konto ville være sikker.

5.

Sidste og vigtigste trin ... Hvis du har gjort alt dette, og alligevel er dit kodeord hacket, betyder det kun en ting. At du har fortalt dit kodeord til nogen, eller skrevet det et eller andet sted, og det er blevet læst. Del ikke dine adgangskoder, eller skriv dem ned!

Her vil du lære at forhindre din e-mail-konto i at blive hacket af lokale 'hackere'