Typer af fiberoptisk kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Optisk fiber leveres i tre forskellige typer: single mode, multi-mode og plast. Selv om der er varianter i belægninger og forskellige mærker, ændrer de ikke de store anvendelser eller forskelle i omkostningerne ved disse fibre.

Drift

Enkeltmodekabel har typisk en diameter på mellem 8,3 og 10 mikron (en mikron er en million million meter). Den har en form for transmission, men det kræver en enkelt lyskilde. Enkelt tilstand bruger ofte to tråde af glasfiber i kablet. Multi-mode kabel er normalt lidt større i diameter end single mode-kabel. De fleste er et sted mellem 50-100 mikron. Som single-mode-kabel bruger det ofte to tråde af fiber. Plastkabel er en nyere form for kablet, der er omkring fem gange diameteren af ​​multi-mode-kablet og bruger plast på stedet. Som navnet antyder, anvender plastikkabel plastik i stedet for glas.

Hastighed

Når man kigger efter hastighed, er der ingen sammenligning for single mode optisk fiber og de andre muligheder. Det er betydeligt hurtigere end optisk fiber optisk fiber og optisk fiber med flere funktioner. Multi-mode kabler er hurtigere og fungerer bedre end de plastikkabler, der er tilgængelige på markedet. Imidlertid fortsætter plastikoptisk fiber som en industri med at arbejde videre med nye udviklinger, og det kan ændre sig.

Afstande

For større afstande uden at tabe kvaliteten af ​​transmissionen er single mode optisk fiberoptisk kabel den bedste løsning . Ved næsten 50 gange hastigheden på multi-mode kabel er det ofte valg for højhastighedsforbindelser større end et LAN.

Som med hastigheden er kvaliteten af ​​multi-mode fiber højere end den af plastikoptisk fiber i hvor godt information overføres over afstande. Overfladen af ​​multi-mode kan i sidste ende blive overgået af plast, da teknologien til plastisk optisk fiber stadig udvikler sig.

Anvendes

Enkeltmodus optisk fiber bruges typisk til højhastighedskabelkabling.
< br /> Multi-mode fungerer bedst med lokalnetværk (LAN) og Storage Area Networks (SANs). Det kan generelt give al den båndbredde, som et LAN eller SAN ville have brug for, hvor single mode kan overkilles for de fleste netværk.

Plastoptisk fiber forbedres stadig, ligesom teknologien der ledsager den, men det viser en vis stærk anvendelse i stationære LAN'er. Med tiden kan det finde flere anvendelser, da teknologien fortsætter med at gå videre.

Pris

På grund af dens effektivitet og fine fibre har den enkelte mode tendens til at være den dyreste af de tre fiberoptiske kabler. Plast, som følge af forskellen i omkostningerne ved materiale, har tendens til at være billigste med multi-mode s prisklasse et sted imellem. I dagens digitale tidsalder er fiberoptisk kabel konge over kobbertråden, der i det mindste har været brugt i kommunikationen. Det virker måske ikke for forskelligt end det kobber, det erstatter, men forbedringen i hastigheden er meget mærkbar. Optisk fiberkabel har mulighed for at sende en lysimpuls langs afstande af glas eller plastfiber, som fortsat afspejler lyset gennem ledningen, som er isoleret af lag af belægning, at kan variere afhængigt af mærket. Dette gør det muligt at transportere information fra et punkt til et andet med en hastighed, der trumper kobber. Det er kun et spørgsmål om at bruge det rigtige kabel til jobbet.