Sådan fjerner du en arbejdsgruppe-drev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på som administrator for det lokale netværk på computeren, hvor drevet er direkte forbundet. Hvis din computer er startet op, men ikke logget på som netværksadministrator, skal du blot vælge 'Log af' fra menuen 'Start' og logge ind igen under det relevante brugernavn.

2.

Dobbeltklik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet. Dette ikon er også tilgængeligt via menuen 'Start' i Windows Vista og Windows 7.

3.

Højreklik på navnet på det drev, du vil fjerne fra arbejdsgruppen og vælg 'Deling og sikkerhed'.

4.

Marker feltet ved siden af ​​sætningen 'Lav denne mappe privat.'

5. < / p>

Tryk på knappen 'OK' for at gemme dine ændringer. Luk 'Min computer' ved at trykke på 'X' knappen i øverste højre hjørne af vinduet. Drevet, du har valgt, er nu ikke længere en del af arbejdsgruppen og vil kun være tilgængelig ved hjælp af den computer, den er direkte forbundet med.

Windows-baserede computere tillader brugere at dele filer, mapper og hele drev via et netværk kaldet en 'arbejdsgruppe'. En arbejdsgruppe er simpelthen et udtryk, der bruges til at beskrive to eller flere computere, der alle har adgang til det samme lokale netværk. Dette kan være godt til både forretningsmæssig og personlig brug, da alle computere, der er tilsluttet netværket, kan få adgang til filer samtidigt. Hvis du har besluttet, at du ikke længere vil dele et bestemt drev med arbejdsgruppen, fjerner det kun nogle få klik.