Sådan konfigureres en router til at blokere websites

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få adgang til din router via din webbrowser. Du gør det normalt ved at pege på din browser til en IP-adresse, f.eks. Http://192.168.1.1 og give brugernavn og adgangskode, som du tidligere oprettede, når du konfigurerede routeren. Bemærk: Hvis du forlader din router s login til producentens standard, er det alvorligt at kompromittere netværkssikkerheden.

2.

Find fanen for adgangsbegrænsninger på routerens websted. din vejledning til den specifikke placering af denne fane.

3.

Indtast de websteder, du vil have routeren til at blokere. Når du er færdig, gem dine indstillinger. Du kan derefter afslutte router.

Tips og advarsler

  • De fleste routere giver dig mulighed for at blokere websteder baseret på søgeord.
  • Sørg for at stave webadressens URL korrekt og fuldstændigt, eller routeren vil ikke blokere den. På samme måde skal du ikke blokere et websted på dit netværk, der ofte er tilgængeligt, medmindre du har en god grund til at gøre det.
  • Mens du kan blokere bestemte websites med software som Net Nanny, kan denne software let omgåes. Hvis du vil have bedre beskyttelse, kan du bruge din router til at blokere hjemmesiden, så ingen kan få adgang til det. Blokerer hjemmesiden på routeren betyder, at uanset hvilken computer der bruges, vil ethvert forsøg på at få adgang til den blokerede hjemmeside på dit netværk mislykkes, fordi routeren forhindrer forbindelse.