Sådan oprettes LAN ved hjælp af Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut et Ethernet-kabel til porten på bagsiden af ​​dit kabel eller DSL modem. Hvis du bruger en router, skal du slutte den anden ende til porten på routeren mærket 'Internet' eller 'WAN'. Hvis du bruger en switch, skal du slutte den anden ende af kablet til en af ​​de nummererede porte. Du kan ønske at bruge den højeste eller laveste nummererede port til dette formål, så det nemt kan identificeres, hvis du skal fejlfinding et netværksproblem i fremtiden.

2.

Tilslut routeren eller skifte til et stikkontakt. Du bør begynde at se aktivitetslysene blinker på både det og modemet.

3.

Sluk en computer. Slut et Ethernet-kabel til bagsiden af ​​computeren, og tilslut den anden ende til en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​routeren eller skifte. Tænd for computeren. Det bør etablere kontakt med routeren eller kontakten med det samme. Åbn en webbrowser og bekræft, at computeren kan komme online.

4.

Gentag det forrige trin for alle dine andre computere.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke ejer en switch eller en router, skal du købe en trådløs router. Omkostningsforskellen mellem routere og switche på indgangsniveau er ubetydelig, og en trådløs router giver dig mulighed for at forbinde en bærbar computer til dit LAN i fremtiden uden at være bundet til et kabel.
  • Et LAN kan være oprettet ved hjælp af et nav snarere end en switch eller router. Denne metode anbefales dog ikke. En hub har ikke egen processorkraft alene og kan ikke distribuere en privat IP-adresse (et unikt identifikationsnummer) for hver computer på dit netværk. I stedet vil hver computer, der er tilsluttet et nav, forsøge at modtage en adresse fra dit kabel- eller DSL-modem. Afhængigt af din internetudbyderes politikker er det muligvis ikke tilladt, og kun en af ​​dine computere vil kunne bruge internettet ad gangen.
  • Hvis du har flere stationære computere i dit hjem, er et kablet Ethernet Local Area Network (LAN) den mest omkostningseffektive og mindst vanskelige måde at lade dem alle dele en internetforbindelse. Opret et Ethernet LAN for at give internetforbindelse til alle computere i dit hjem samtidig.