Hvad er 4 faktorer, der kan påvirke din tilslutningshastighed?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Netværksoverhead

Dette er som statisk på radioen. Uanset hvor tæt du er på det radiotårn, vil der altid være en lille baggrundsstøj, der forhindrer dig i at få et helt klart signal.

Bandwidth Leeching

Hvis en anden på dit lokale netværk henter noget, kan det sænk dig ned. Et dårligt sikret trådløst netværk (f.eks. Ved hjælp af WEP i stedet for WPA) kan også være 'piggybacked' af en person i nærheden med en bærbar computer og et trådløst kort.

Dårligt vejr

Heavy rainstorms kan slå ned telefonundersøgelser og kommunikation tårne, delvist afskærer et netværk og tvinger det til at omdirigere tidligere distribueret trafik til nu overbelastede 'baner.'

Signalkvalitet

Med DSL (Digital Subscriber Line) i det mindste kan din tilslutningskvalitet blive påvirket af støj på selve linjen. Dette måles i decibel. Jo flere desibel, jo værre er lyden. Der er også signal-til-støj-forholdet, hvor højere tal er bedre.

Malware

Dette er ikke særlig almindeligt, men nogle vira, trojanere eller anden malware kan forsøge at bruge din internetforbindelse til at gemme og overføre store mængder tvivlsomme data eller angribe et websted (kendt som DDOS, Distributed Denial of Service). En af de første ting, en person typisk gør efter at have installeret højhastigheds-internet, er at teste dens forbindelseshastighed. Du kan opleve, at din real-speed er meget lavere end den annoncerede hastighed. Her er nogle grunde til.