Sådan finder du dit SSID-nummer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer computerens proceslinje. Aktivitetslinjen er linjen normalt nederst på skærmen i Windows. Det starter til venstre med knappen 'Start'.

2.

Se på computerens proceslinje for et ikon, der repræsenterer dit trådløse netværk. Se efter et lille computerikon med tre grønne radiobølger, der udsendes fra det; det er Windows-ikonet. En anden version af ikonet ligner fire cascading vandrette streger, som regel grønne; det er Dells ikon.

3.

Dobbeltklik på ikonet. For Windows-ikonet --- den med de grønne radiobølger --- du vil se en dialogboks mærket 'Generelt'. En af fanerne vil blive mærket 'General'. Det er standardfanen, så den skal vise med det samme.

4.

Se på den anden linje under 'Forbindelse.' Det angiver navnet på netværket eller SSID. Første linje vil blive mærket 'Status' og vil blive markeret 'Connected.' Den anden linje bliver mærket 'Network', og teksten ved siden af ​​det er navnet på netværket eller SSID.

< p>

Tips og advarsler

  • Giv SSID til dine venner eller kolleger, der ønsker at få adgang til dit trådløse netværk. Hvis de bliver bedt om en nøgle efter at have indtastet SSID'en, Du skal spørge din administrator om det. Administratoren vil have indstillet kryptering på netværket.
  • I tilfælde af Dell-ikonet --- den med kaskaderne --- den anden fane langs klikke på elementet vil give dig netværksnavnet eller SSID; det er det tredje element nede.
  • SSID står for Service Set Identifier, en ret omhyggelig erstatning for 'netværksnavn'. Det er det unikke navn, der identificerer det trådløse netværk, du bruger, og adskiller det fra alle andre. Alle trådløse enheder på et netværk skal bruge det samme SSID til at kommunikere med hinanden. Forestil dig det som et usikkert password, der er knyttet til batch af pakker sendt over et netværk.