DSL Vs. Dial Up Internet Service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Type

Opkald bruger en telefonlinje til at ringe til et specielt telefonnummer, mens DSL bruger teknologi til at udvide telefonlinjen til bredbåndsbrug. Ekstraudstyr, som et modem og filtre er nødvendige for DSL-service.

Hastighed

DSL-linjerne går fra 1,5 Mbps per sekund (Mbps) og op, hvilket er overalt fra 30 til 40 gange hurtigere end opkald. Opkaldsforbindelse forbinder ca. 28,8 kbps.

Pris

Opkaldsforbindelse er betydeligt billigere end DSL. For eksempel koster NetZero og PeoplePC i 2009 fra $4,99 til $9,99 per måned, mens en grundlæggende DSL-pakke kan starte fra $19,99 til $24,99. Jo hurtigere du vil, jo mere betaler du.

Tilgængelighed

DSL bliver mere udbredt, men det afhænger af specielle hubs på strategiske steder, så det ikke er tilgængeligt på så mange områder. Dial-up har en større tilstedeværelse i landdistrikterne.

Flere computere

Opkaldsforbindelse er begrænset til én bruger på en computer, og der er ingen mulighed for at gå trådløst. DSL på den anden side giver mulighed for mere end en computer til at være online og kan tilsluttes til en router til trådløs forbindelse. Både dial-up og DSL Internet service har fordele og ulemper. Nogle faktorer omfatter hastighed, pris og tilgængelighed, men det kan også involvere, hvad du nyder eller planlægger at gøre på internettet.