DSL Vs. Kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Komfort

Kabelmodemer er populære, fordi folk bruger kabel-tv, og du forbinder kabelmodemet via kabel-tv'et. DSL går gennem telefonlinjer, og fordi flere mennesker bruger mobiltelefoner, der ikke har linjer, bruges det ikke så meget.

Hastighed

Afhængigt af hvor tæt du er på telefonlinjerne, kan din hastighed måske Vær hurtigere med et DSL-modem end et kabelmodem. Men folk der bor længere væk fra telefonlinjerne, kan finde deres hastighed ikke så hurtigt som kabelmodemet.

Omkostninger

Afhængig af den service, du får fra kabelselskabet, vil det også afhænge af prisen. Kabelvirksomheder tilbyder forskellige niveauer. Afhængigt af det niveau, du tilmelder dig, afhænger af den hastighed, du modtager. DSL-afgifter kan være mindre, men hastigheden kan ikke være så hurtig.

Pålidelighed

Taler med andre mennesker vil give du har en ide om, hvor dygtig DSL- eller kabeltjenesten er i dit område. Alternativt kan du tilmelde dig et af firmaerne, så du får den førstehånds viden om modemtjenesten.

Sikkerhed

Online-sikkerhed er en anden faktor DSL og kabelmodemer tager højde for. Med DSL er din linje altid sikker, fordi du ikke deler linjen med andre, men kablet kan være så sikkert, hvis du følger sikkerhedsinstruktionerne.

Vejning af faktorerne

Fordi DSL og kabelmodemer tilbyder forskellige ting på forskellige områder, er det endelige valg op til dig. Det vil ikke gøre dig meget godt, hvis den tilbudte hastighed er hurtig, men tjenesten er upålidelig, eller prisen er for høj. For at forbinde en computer til internettet skal du have et modem. To af de mest populære modemer er DSL - Digital Subscriber Line - og kabel. Der er grunde til deres popularitet, herunder hastighed, bekvemmelighed, pris og område.