Definer Spoofing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

E-mail-spoofing

E-mail-spoofing defineres som maskering af afsendelsesadressen for at få det til at se ud som om en anden sender det snarere end afsendelsespartiet. Det er ofte brugt til at prøve at simulere e-mails fra forskellige hjemmesider for at phish information fra brugeren.

Website Spoofing

Webstedspoofing er hvor et websted ligner det s del af et 'officielt' websted, men er ofte kun en lidt anden adresse og bruges til at erhverve brugernavn og adgangskoder, når folk prøver at logge ind på det. Dette gør det muligt for den person, der kører webstedet, at logge ind på det rigtige websted, f.eks. et bank online værktøj med dine oplysninger og efterfølgende hack din kontoinformation.

Phishing

Phishing er en kriminelt svigagtig proces, der forsøger at erhverve eller erhverve følsomme oplysninger, f.eks. brugernavne og adgangskoder eller anden følsom information uden tilladelse fra offeret. Det gælder kun for internettet bedrageri.

Fare for spoofing

Hackere kan nemt designe farligt indhold, der kan efterligne et officielt websted. De designer det med formularer og login-applikationer. Men når du prøver at logge ind, registreres dit loginoplysninger, så fortæl os du har et ugyldigt brugernavn / adgangskode. Hackerne har derefter dine loginoplysninger.

Er din emailadresse blevet spoofed?

Der er flere måder at fortælle om nogen har spoofed din emailadresse:
- Du modtager svar på e-mails, du ved, du gjorde ikke sende.
- Du modtager flere springede e-mails, som du ved, du ikke sendte.
- Din internetudbyder udfordrer dig til at overtræde sin anti-spam-politik.
- Du modtager en e-mail fra din egen adresse, som du ikke sendte til dig selv. Spoofing er brugt til at beskrive den handling, der udfolder sig eller masquerading som en person, organisation, hjemmeside eller e-mail-server. De to hovedområder på internettet, hvor spoofing finder sted, er e-mail og hjemmesider.