Fordelene ved Client Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Funktionen af ​​en klient-server-arkitektur gør det muligt at aflevere beregningsbehov fra klientmaskinerne til servermaskinen. Klientmaskinerne har selv lidt strøm- eller databehandlingskrav og kan produceres og udstyres billigt.

Historie

Klientserver arkitekturen har eksisteret i årtier og var faktisk den første type computer, der var sat i brug. For eksempel var klientmaskiner ofte placeret på kontorer i hele en bygning før internettet og var alle forbundet med en central servermaskine. Klienterne ville sende henvendelser til den centrale server, som ville behandle opgaverne, og informere klientmaskinerne om, at opgaven var afsluttet. En moderne parallel af denne type arkitektur er internettet. Hjemmecomputere forbinder til en webserver, som behandler deres anmodning om en webside og sender de relevante oplysninger tilbage til klienterne.

Misforståelser

En almindelig misforståelse om en klient-server-arkitektur er, at klientmaskinen har ingen operativ kraft overhovedet. Dette er forkert, da klientmaskinen skal have mulighed for at sende og modtage information fra serveren. De typer applikationer, der kører på klientmaskiner, er dog minimal sammenlignet med dem, der kører på serveren.

Fordele

Aflæsning af databehandlingsopgaver til et centraliseret system er fordelagtigt i visse situationer, hvor omkostningerne kan være en bekymring . At have en central maskine, der kan udføre komplekse opgaver, kan være billigere end at udstyre flere maskiner med samme kapacitet. En klient-server-model hjælper også med at gøre data mere sikre i følsomme erhverv, da dataene altid er fysisk placeret på serveren og kun vises på klientmaskinerne.

Potentiel

Client-server-modellen for computing er meget i brug og har et stort potentiale for vækst. Organisationer som hospitaler er begyndt at bruge kundeservermodellen for medarbejdere til at få adgang til og opdatere optegnelser fra håndholdte enheder uden at skulle udstyres med en stor mængde hukommelse eller processorkraft. En klient-server-arkitektur er en, hvor hovedoperationssoftwaren sidder på en servermaskine, mens klientmaskiner forbinder det til den eneste proces med at levere og modtage information. Denne arkitektur reducerer belastningen på klientmaskinerne til et minimum og overfører opgaverne til behandling af serveren. Selvom ikke alle systemer er som dette, er der fordele ved denne type system til bestemte opgaver.