Hvad bruges et RG6-kabel til?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Oprindeligt blev RG6-kabeldesignet oprettet og brugt af militæret. RG stod for 'radioguide.' Ifølge teknisk websted Tech-FAQ bruges den ikke længere i militært radioudstyr, og termen radioguide bruges sjældent.

Funktion

Et RG6-kabel bruges til at forbinde enheder, der bærer lyd og video signal fra en sender til en skærm. Dette omfatter tilslutning af antenneantenner, parabolantenner og kabel-tv.

Funktioner

Denne type koaksialkabel er fuldstændigt dækket af et polyethylenlag på ydersiden. Under dette lag er et skjoldlag, som beskytter mod radiofrekvensinterferens. Den har også en låsemøtrik på hver ende af kablet, hvilket gør det muligt at fastgøre kablet til en stik, som den, der findes på et fjernsyn.

Fordele

En vigtig fordel ved RG6-linjen og en Årsagen til dens popularitet er, at den ofte erstatter RG-59-kabler, en tidligere form for koaksialt video / lydkabel. Ifølge Tech-FAQ var denne ældre teknologi tilbøjelig til at signalisere lækage og interferens. En anden fordel ved RG-6-kablet er, at den kan bruges i mange applikationer på grund af dets holdbarhed mod interferens og miljø. Det kan køres under jorden såvel som køre op ad siderne af bygninger for at forbinde til antenner og parabolantenner.

Overvejelser

Dobbeltskærm RG6-kabel koster mindre end quad-shield-sorten, men quad-skjoldet kan tilbyde bedre beskyttelse imod interferens. Hvis du køber den i løs vægt, skal du muligvis også købe endelige krympe, der fastgøres til hver ende af kablet, og låsemøtrikken bruges til at forbinde kablet til forskellige enheder. Et RG6-kabel er en af ​​de mest anvendte kabler til hjemmebrug og kommercielt formål. Det er en form for koaksialkabel, der bruges til at sende lyd- og videosignaler til enheder som fjernsynsapparater.