Hvad er .Htaccess?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvilke servere bruger .htaccess?

Apache-webserveren bruger .htaccess-filer til konfiguration.

Hvad kan udføres med .htaccess

Brug af .htaccess, du kan konfigurere næsten alle aspekter af Webserver, men .htaccess er ikke den foretrukne måde at justere serveren på.

Omdirigere besøgende

Du kan bruge .htaccess-filen til at omdirigere besøgende, hvis du har brug for dem til at få adgang til dit websted fra http: // www. yoursite.com, i stedet for http://yoursite.com, for eksempel.

Opsætning af brugerdefinerede fejlsider

Du kan også bruge brugerdefinerede fejlsider. Hvis du vil ændre den side, der viser fejlen '404 fil ikke fundet', kan du for eksempel oprette et direktiv i en .htaccess-fil for at gøre det.

Password-Protecting a Directory

Du kan også password-beskytte en mappe. Med denne sikkerhedsforanstaltning kan besøgende blive tvunget til at indtaste et kodeord, før de får adgang til biblioteket.

Konklusion

Der er mange flere funktioner, som .htaccess er i stand til, herunder styring af, hvordan en webserver interagerer med World Wide Web, som i eksemplerne ovenfor. Det kan styre mange aspekter af brugen af ​​serveren, så pas på når du bruger og modificerer .htaccess eller serveren kan stoppe med at arbejde. En .htaccess-fil er en konfigurationsfil, der giver mulighed for at foretage konfigurationsændringer til en webserver. Filen indeholder en eller flere konfigurationsinstruktioner og er placeret i en mappe på en webserver, der gælder for den pågældende mappe og alle dens undermapper.