Hvad er et Cat 6-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Kat 6-kabel, som regel en solid blå eller solid hvid farve, har ofte 'Cat 6' -navnet trykt på selve kablet. Kabelens ender har RJ-45-stik på dem, der ser ud som brede telefonforbindelser.

Funktion

Denne type kabel forbinder enheder som kabelmodemer, DSL-modemer og vægmonterede LAN-forbindelser til routere . Det kan også bruges til at forbinde en computer direkte til en router eller LAN-forbindelse.

Webstedet Tech-FAQ angiver, at Cat 6-teknologien kan håndtere følgende typer Ethernet-forbindelser: 10Base-T, 100Base-TX og 1000Base-T. 100Base-T Ethernet, den mest almindelige, fungerer kompatibelt med både 10Base-T og 100Base-T hubs og routere.

Funktioner

Cat 6-kabelteknologi kan transmittere data og talinformation med hastigheder på op til 155 megabit pr. For det andet, ifølge Tech-FAQs hjemmeside. Det har også strengere standarder som en kabletype, når det drejer sig om statisk statisk, støj og krystal sammenlignet med ældre Cat-kabelteknologi.

Indenfor kabinettet udgøres fire par kobberledninger, der snoet sammen udgør datatransmissionslinjen. Den tidligere Cat 5-teknologi brugte en lidt mindre kobbertrådsmåler på 24 versus den nuværende 23 gauge, der anvendes i kat 6.

Typer

Tidligere typer af Cat-teknologikabler omfatter Cat 3, Cat 5E og Cat 5. Den Den primære forskel er i mængden af ​​megabiter pr. sekund i dataoverførsler. Cat 6-kabel er ikke så udsat for elektrisk interferens og radiointerferens som de ældre versioner.

Overvejelser

Den maksimale længde, som et sammenhængende Cat 6-kabel kan være, er 220 meter eller lige under 722 fod. Efter denne længde kan signalet ikke længere reelt flytte fra den ene ende til den anden, og en repeater skal bruges til at forbinde et nyt kabel til det første kabel.

Tech-FAQ-webstedet anbefaler, at pleje tages ved håndtering og installation af Cat 6-kabel. Makere af kabelforbindelserne bruger skarpere tilslutning 'tænder' i stik og porte for at lette en solid forbindelse. Ved at installere disse forbindelser hurtigt kan det føre til klip og udskæringer på fingre og hænder. Cat 6 (også kendt som kategori 6), en type datakabel, tjener hovedsagelig til at oprette Ethernet-netværk og internetforbindelser. Telefon og sikkerhedssystemer anvender også Cat 6, ifølge hjemmesiden Tech-FAQ. Cat 6 opretter kørsler mellem routere, computere og jacks til computere og Ethernet-kompatible enheder til at forbinde til i et LAN (lokalnetværk).