Hvad er et crossover-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Standard Ethernet-kabler kan ikke sende data frem og tilbage mellem computere, der er direkte forbundet via Ethernet. Normalt bruges en router eller hub til at lette fildeling mellem flere computere via et LAN.

Funktion

Ethernet-crossover kabler fungerer som et midlertidigt knudepunkt mellem computere, der tillader data at rejse til og fra flere computere, når en router eller hub er ikke tilgængelig.

Funktioner

Ledningerne inden i crossover kabler er vendt for at tillade indkommende og udgående data. Den første og tredje ledning indeni krydses såvel som den anden og den sjette tråd sammenlignet med almindelig Ethernet, ifølge hjemmesiden Tech-FAQ.

Identifikation

Identificer et crossover-kabel ved at se de interne ledninger, der er synlige indeni stikket slutter. Et standard Ethernet-kabels trådløse farveordre er ens i begge ender; på et crossover-kabel er de ikke.

Fordele

Ud over at lade store filer og flere typer dataoverførsler ske uden en netværksforbindelse , crossover-kabler kan også forbinde offline-computere til computere, der er tilsluttet et netværk eller en router. Dette gør det muligt for filer at blive sendt og modtaget fra en computer på et LAN til en offline-computer, der er forbundet til en anden computer på LAN'et.

Overvejelser

Du kan ikke forbinde et Ethernet-crossover-kabel direkte til et hub eller en router, da disse enheder allerede er designet til at håndtere data, der sendes og modtages mellem tilsluttede enheder. Tilslutning af en computer med et crossover-kabel til et LAN-stik eller router vil gøre computeren ude af stand til at oprette forbindelse til netværket. Ethernet-kabler forbinder routere og computere til eksterne modemmer samt LAN'er (lokale netværk). En begrænsning er manglende evne til at forbinde to computere direkte sammen for at dele data frem og tilbage over Ethernet, et problem løst af crossovers.