Hvad er farerne ved trådløst internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Standard netværksindstillinger

For det meste fungerer trådløse routere, når de er tændt, med standardindstillinger. Derfor ændrer mange brugere ikke routerens IP-adresse eller brugernavn / adgangskode, eller aktiverer avancerede sikkerhedsindstillinger. Brugere bør altid tilpasse standardindstillingerne forud for tilslutning af enheder til netværket.

Dataaflytning

Hvis kryptering er deaktiveret på routeren, så data er modtagelige for aflytning eller man-i-midterangreb. Brug af sikkerhedskryptering afbød denne fare og forhindrer adgang til routeren og mulig identitetstyveri.

Uautoriseret adgang

MAC-adressefiltrering forhindrer uautoriserede enheder i at få adgang til et hjemmenetværk. Ubegrænset adgang tillader andre at bruge båndbredde og netværksressourcer.

IP-adresse Masking for ulovlige aktiviteter

Hackere er skadelige. , kan de udføre ulovlige aktiviteter, mens det fremstår som om aktiviteten kommer fra en IP-adresse, der tilskrives et usikret netværk.

Fordele opvejer farer

På trods af farerne er trådløse netværk ng øger tilgængelighed og brugervenlighed i et hjemmenetværk. Korrekt sikkerhedsforanstaltninger forhindrer angreb og uautoriseret adgang og derved mildner mange af de potentielle farer. Farerne ved trådløst netværk stammer fra og er resultatet af en trådløs router, der tillader uhindret adgang udenfor. Enhver usikker router gør et netværk sårbart for ethvert antal angreb såvel som uautoriseret brug.