Sådan bruges et Cat 6-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brugerdefineret skæring

1.

Bestem længden af ​​kabel, du skal bruge. Husk at et enkelt kabel skal være kortere end 220 meter, eller du vil miste data langs linjen. Sørg for, at kablet glattes ud i begge ender.

Hvis du har et Cat 6-kabel, som du købte klar til brug, skal du gå til sektion 2.

2.

Brug saksen til at afbryde den ønskede længde af kablet. Tag kabelstrimmeren og læg den omkring 1-1 / 2 inches fra kabelens ende. Klap nede og træk forsigtigt strippen mod enden for at fjerne kabels ydre lag. Gentag i den anden ende.

3.

Afskær de snoet par ledninger og fjern midten 'rygsøjlen'. Skær den del af 'ryggen', som du kan se ud i hver ende. Fjern de to par og læg de farvede ledninger i den rækkefølge, de kommer ind i RJ-45-stikket.

Fra venstre til højre er ordren: hvid / orange stribet, orange, hvid / grøn stripet, blå, blå / hvid stribet, grøn, hvid / brun stribet, brun. Se også diagrammet i Ressourcerne.

4.

Skær ledningerne i skarpe vinkler. Tag den lille lastbøjle, der fulgte med RJ-45-stikket, og skub det ned over ledningerne. Sørg for, at ledningerne er i en lige linje og tæt sammen. Hvis du har en lastbøjle (lille rektangelstykke), gå til trin 5.

5.

Placer hver ledning i den tilsvarende stikforbindelse på RJ-45-stikket. Sørg for, at kobberstikkene på stikket er forsiden opad. Når alle ledninger er i deres korrekte slot, skal du tage skærmen og placere stikket inde i den. Klem krimperhåndtagene til at klemme ned og lås ledningerne på plads. Gentag i den anden ende.

Installation

1.

Slut den ene ende af Cat 6-kablet til LAN-vægstikket eller det eksterne modem, du bruger til Netværket.

2.

Tilslut en trådløs eller kablet router til Cat 6-kablet, der er sluttet til LAN-stikket. Tilslut et andet Cat 6-kabel til routeren, og tilslut den anden ende til netværkskortet på computeren. Gentag, for hver computer er tilsluttet.

3.

Tilslut et Cat 6-kabel til et kabel- eller DSL-modem, hvis du bruger en i stedet for en LAN-forbindelse. Tilslut et andet Cat 6-kabel til en router eller direkte til en computer. Du skal bruge et kabel pr. Computer, der er tilsluttet routeren plus et kabel for at forbinde routeren til modemet.

Tips og advarsler

  • Planlæg omhyggeligt hvor mange fødder, du har brug for, før du køber Cat 6-ledningen.
  • Pas på ikke at skære en intern ledning kortere end de andre eller blande ledningsrækkefølgen i RJ-45-stikket.
  • Et kabel i kategori 6 forbinder enheder på LAN (lokale netværk) som computere og routere. Et Cat 6-kabel kan også bruges til nogle sikkerhedssystemer og telefonsystemapplikationer. Du kan købe færdige Cat 6 kabler i indstillede længder eller lave din egen ønskede længde af kabel.