Sådan designes din egen hjemmeserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Design af serveren

1.

Inden du køber hardware til din server, skal du bestemme hvilket operativsystem du skal bruge. Der er to ruter, der anbefales: GNU / Linux eller Microsoft Windows. GNU / Linux-operativsystemer, som Ubuntu, bliver mere og mere brugervenlige og kan gøre alle de samme ting, Windows kan gøre for absolut ingen omkostninger for at licensere softwaren. Det eneste problem er, at du skal søge efter support, hvis noget går galt eller køb en supportpakke.

Windows har derimod en meget større brugerbase på hjemmecomputermarkedet. Selvom operativsystemet selv koster dig tæt på $100, er der mere support, og installationen og konfigurationen er meget nemmere for en startbruger.

Når du har valgt operativsystemet, vil du designe din hardware omkring det.

2.

Det første stykke hardware, du vil købe, er et 'barebone kit'. Disse kits er normalt udstyret med en sag til at holde komponenterne, et bundkort og en processor. De kan også komme med hukommelse, selvom nogle ikke indeholder hukommelsen (RAM) eller processoren. Nøglen er at sikre, at hvis en processor er inkluderet, køber du den mest kraftfulde, du har råd til. Dette vil hjælpe serveren med at køre hurtigt.

Når du vælger et 'barebone kit', er det vigtigt at finde ud af om bundkortet har grafisk grafik, eller hvis en grafikkontrol leveres med kittet. Hvis ikke, skal du købe dette separat. En anden komponent at søge efter er Network Interface Card (NIC). Mens disse normalt er om bord, skal du kontrollere, før du køber dit kit. Hvis det ikke indeholder et NIC, skal du købe en.

Hvis din barebone-kit ikke indeholder en processor, skal du vide, hvilken type stik bundkortet bruger til processoren. < /p>

3.

Når du har valgt 'barebone kit', vil du vide, hvilken type bundkort din server bruger. Dette er vigtigt, fordi det vil fortælle dig, hvilken type processor der skal købes. Hvis dit kit leveres med en processor, kan du springe over dette trin. Hvis ikke, skal du sørge for, at du ikke kun køber en processor baseret på hastighed, men også sørg for, at den passer til dit bundkort. AMD-baserede kits, der arbejder med AMD-processorer og Intel-baserede kits, fungerer sammen med Intels linje af processorer.

Igen bliver du ikke skuffet, hvis du bruger penge til at købe en rigtig god processor, da dette vil hjælpe serveren kører hurtigere.

4.

Nu er du klar til at vælge harddisken. Da formålet med en hjemmeserver normalt er at gemme filer, der kan deles blandt medlemmer af husholdningen skal harddisken rumme de filer, der lagres. Mediefiler som musik, video og lige billeder kræver meget mere plads end dokumenter. Hvis du planlægger at bruge denne server til at gemme medier, skal du have en stor harddisk .

Også hvis du bruger din server til at gemme sikkerhedskopier, skal du have tilstrækkelig lagerplads. Harddiske i dag er normalt 350GB til over 1TB, så det er ikke et problem at finde passende opbevaring. />
Når det kommer til at vælge SATA eller IDE som metode til at forbinde harddisken til bundkortet, skal du først sørge for, hvilken type e af forbindelse dit bundkort kan bruge. SATA er hurtigere, men det understøttes ikke af alle bundkort.

5.

Nu skal du vælge RAM til din computer. Igen er dette baseret på bundkortet, så find ud af, hvilken type hukommelse dit bundkort understøtter, samt mængden. Ligesom processoren har tilstrækkelig hukommelse til at hjælpe din server til at køre meget mere jævnt. For en server skal du bruge mindst 2 GB RAM.

6.

DVD-drevet er en komponent, som du ikke skal bruge mange penge på. et gammelt dvd-drev, brugt det på alle måder. Generelt vil DVD'en blive brugt til at installere operativsystemet og overføre filer til din server.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at komponenterne er tilsluttet korrekt. Hvis der er en løs forbindelse, kan din server muligvis ikke fungere. Tag din tid ved valg af komponenter. Internet tilbyder nogle gode tilbud på disse dele, så undersøg dem. Køb fra en velrenommeret del forhandler, så hvis noget kommer til skade, får du hurtigt udskiftet dem.
  • Hvis din CPU eller 'barebone kit' ikke kommer med en fan, skal du også bestille en af ​​disse. Hvis du har aldrig tilføjet komponenter til din computer, har nogen, der er erfarne, hjælpe dig med at opbygge serveren. Vær yderst forsigtig med statisk elektricitet. Dette kan ødelægge computerens komponenter.
  • Med flere og flere husstande, der er vært for flere computere, er der en stigende popularitet i at tilføje en hjemmeserver til blandingen. Hjemmeservere tillader husholdningscomputere at dele medier, fotos, dokumenter og næsten enhver anden tilgængelig ressource. De giver også mulighed for nem backup og genopretning af vigtige filer.