Sådan downloades EXE fra en proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg et proxy-websted, der kan få adgang til dit firmas intranet. Dette kan indebære noget forsøg og fejl, men typisk vil flere af de tilgængelige proxyer få adgang til ydersiden.

2.

Indtast webadressen til den webside, der indeholder den EXE-fil, du ønsker at downloade. Du kan også indtaste hele webadressen, der indeholder EXE, hvis du har den tilgængelig.

3. Vælg 'Gem som' for at bestemme, hvor du vil gemme din EXE-fil, som du downloader. Bekræft dit valg ved at klikke på 'OK'.

Tips og advarsler

  • Du kan bruge en proxy til at få adgang til e-mail eller FTP-protokoller, der normalt vil blive blokeret bag nogle firewalls. Følg de samme trin som ovenfor, indtil du får til trin 3. På dette tidspunkt vil du bemærke, at det websted, du ønsker at bruge, faktisk er åbent inde i en ramme på den omdirigerede proxywebsted. Luk ikke rammen, ellers vil firmanavnet blive omdirigeret og muligvis blokere det websted, du eradgang til såvel som proxyen.
  • Omgå firewalls og downloade potentielt skadelige eksekverbare filer kan inficere ikke kun din computer, det beskadiger det, men hele intranettet til dit firma. Download kun filer fra kilder, du stoler på, og sørg for at bruge et antivirusprogram til at sikre, at de er rene.
  • Populære e-mail-programmer som Gmail og Yahoo forhindrer visse vedhæftede filer, fordi de kan indeholde eksekverbare script, der kan skade din computer. Mange IT-fagfolk vil også blokere disse vedhæftede filer via Enterprise-servere, hvilket gør det vanskeligt at overføre EXE-programmer mellem konti. Dette omfatter også komprimering eller omdøbning af eksekverbare filer, hvilket betyder at du skal downloade dem fra en tredjeparts hjemmeside. Dette kan ofte udføres via en proxy, som vil bruge en anden port og identifikation, der ofte omgår firewalls.