Sådan filtreres MAC-adresser på trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer og skriv ned MAC-adresser for alle enheder, som du tillader adgang til dit trådløse netværk. Dette omfatter medieenheder som f.eks. Xbox 360 (med trådløs adapter), trådløse printere, mobiltelefoner (Wi-Fi-kompatibel) og hver computer tilladt på dit trådløse netværk.

2.

Jeg bruger routeren vist i mit billede, Linksys WRT54G router til mit eksempel. Andre trådløse router menuer vil variere lidt, men ikke meget. Husk det, hvis du ikke har den samme router model som jeg har. Log ind på din router.

3.

Klik på fanen Trådløs øverst til venstre på skærmen.

4.

Klik Trådløst MAC-filter nederst til højre.

5.

Klik på aktiver under Trådløst MAC-filter. Som standard blev deaktiveret valgt på min særlige model af trådløs router.

6.

Under aktivering eller deaktivering af valg er valgmulighederne for enten at forhindre pc'er, der er angivet fra adgang til det trådløse netværk ELLER at tillade kun pc'er, der er angivet til at få adgang til det trådløse netværk. Vælg kun tilladelse til pc'er angivet option. Uanset hvilken computer der ikke findes på din MAC-filterliste, KAN IKKE komme ind i dit netværk, uanset om de har dit kodeord eller ej. Jeg har faktisk testet en pc i mit hjem ved at udelukke det fra listen, indsæt kodeord, og det ville ikke få adgang til mit netværk.

7.

Klik på Rediger MAC filter. Denne knap ligger lige under muligheden for at forhindre eller tillade i trin 6.

8.

Tilføj MAC-adresser på computere, der er tilladt på dit trådløse netværk. MAC-adresser findes på bagsiden, bunden eller siden af ​​de fleste internet-enheder. Normalt er MAC-adresserne lige over eller under serienummeret. De består af tolv tegn, der normalt begynder med 00 efterfulgt af ti tegn i bogstaver og tal. Når du skriver MAC-adresserne i din filterliste, placeres det automatisk et kolon mellem hvert andet tegn, så de skal være i dette format på din filterliste: XX: XX: XX: XX: XX: XX

< p> 9.

Når du har tilføjet alle tilladte medieenheder, som du vil tillade adgang til dit trådløse netværk, skal du klikke på u0026 quot; Gem indstillinger u0026 quot;.

Tips og advarsler

  • Hvis en person, du kender, gerne vil bruge dit netværk fra tid til anden, når de kommer over med deres bærbare computer, kan de fortælle dem at give dig deres MAC-adresse på forhånd, så du kan Tilføj deres computer til listen.
  • Det er ligegyldigt, om du skriver bogstaverne i din MAC-adresse i store og små bogstaver, når du klikker på gem indstillinger, gemmes de automatisk i store tilfælde. Nogle enheder da HP Officejet J6480 All-in-One har to MAC-adresser. En til trådløs forbindelse og en til kabelforbindelse. Tilføjelse af begge MACS vil ikke skade, men det er ikke nødvendigt. Kun den trådløse MAC er nødvendig.
  • Når du har valgt 'Tillad kun pc'er, der er angivet til adgang til det trådløse netværk' sørg for at liste dem alle. Hvis du ikke oplister dem, kan det medføre, at du skal nulstille din trådløse router. Din computer bliver ikke online for at få adgang til routeren, så du ikke kan føje den til MAC-listen, så du helt kan konfigurere dit trådløse netværk igen fra bunden!
  • Sådan tilføjer du ekstra sikkerhed til dit trådløse netværk. Hvis hackerens internetapparater er udelukket fra at få adgang til dit trådløse netværk, kan de ikke komme ind på dit netværk, selvom de får dit kodeord. Dette er hvad MAC-adressefiltrering gør. Det udelukker alle enheder, der bruges af hackere til at få adgang til dit trådløse netværk, selvom de find ud af dit kodeord.