Sådan laver du en simpel kat 5 kabel patch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug saksen til at skære den ønskede længde af Cat 5-kablet. Sørg for, at kablet er fri for krympe og udglattes.

2.

Fjern kabels yderside med trådstrimmeren. Placér stripperen 1 1/2 tommer fra kabelens ende og træk mod kabelenden for at fjerne det ydre lag fra kablet. Gentag i den anden ende.

3.

Skil de tre farvede tråde, der er udsat for. Glat ud strengen og fjern hver par. Rigt ud hver ledning og læg dem i farve rækkefølge: enten 568A eller 568B ledningsordre. Enten kan man bruge så længe den samme rækkefølge er på hver ende af strengen. Et farvediagram er tilgængeligt på Tomax7.com.

4. Brug saks eller spidsens spids til at skære spidsens ledninger. Du vil skære på en skarp skråning. Gentag i den anden ende. Dette vil vinkle trådenderne, hvilket gør det nemmere at indlæse dem i RJ-45-stikket.

5.

Træk ledningerne i den rigtige farverækkefølge ind i lastelinjen, hvis en kom med RJ-45-stikket. Ellers fortsæt til trin 6.

6.

Hold RJ-45-stikket mellem fingrene med kobberstikkene opad. Skub ledningerne ind i stikket, og sørg for, at hver farvet tråd går ind i den tilsvarende slot (se diagrammet på Tomax7.com). Skub stikket fast på ledningerne.

7.

Sæt det tilsluttede RJ-45-stik i ledningsskærmen. Klem krimperhåndtagene ned for at låse ledningerne på plads inden i stikket. Gentag i den anden ende af patchkablet.

Tips og advarsler

  • Hvis du vender om ledningsfarverækkefølgen på den ene ende af patchkablet (en slutter i 568A og den anden i 568B rækkefølge), kan du oprette et crossover-kabel, som er nyttigt til direkte at forbinde to computere sammen.
  • Pas på ikke at skære de interne ledninger, når du fjerner kablet. Hver ende af kablet skal have samme trådfarvebestilling for at lave et standard patchkabel til tilslutning til routere og LAN-stik.
  • En kategori 5 eller kat 5, kabel patch er en lille længde af Ethernet-kabel. Det bruges til at forbinde en computer eller en anden Ethernet-kompatibel enhed til en router eller Ethernet Local Area Connection. Kablet patch, når det er færdigt, har to forbindelser, en i hver ende. Du kan lave flere patches ud af en lang streng af kabel.