Sådan tilslutter du et trådløst modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer softwaren, der gør det muligt for dit trådløse modem at tale med dit trådløse netværk og din computer. For eksempel bruger Sprint et program kaldet SmartView, som skal køres for at få adgang til Sprints trådløse netværk. For at få softwaren, skal du besøge din tjenesteudbyderes websted og downloade den version, der passer til dit operativsystem. For Windows-maskiner kommer softwaren med et installationsprogram - dobbeltklik på filen og følg vejledningen.

2.

Indsæt det trådløse modem i et SD eller USB port, og lad dit operativsystem finde den nye hardware. For de fleste moderne computere genkendes operativsystemet automatisk af hardwaren og vil blinke et pop op-vindue, der angiver, at det har opdaget hardwaren og installerer det.

3.

Hvis din computer har svært ved at genkende den nye hardware, det vil måske have en speciel enhedsdriver - din computer vil spørge dig om det gør det. Normalt er drivere inkluderet på cd'en eller dvd'en, der leveres sammen med hardware. Hvis en Windows-baseret computer ikke kan finde driveren automatisk, vil du se et pop op-vindue, der beder dig om at finde filen. indsæt din cd eller dvd og vælg det pågældende drev fra pop op-menuen, og Windows vil søge efter den specielle fil. Når den finder det, afsluttes installationsprocessen.

4.

Efter installation af hardware og software skal du genstarte din computer. Mens computeren genindlæses, skal du kontrollere din hardwareinstruktion for at se, om du skal gøre noget ekstra, som at trykke på den manuelle 'kill' -kontakt til din bærbare computers indbyggede trådløse netværk (et almindeligt krav om at stoppe computeren fra at bruge trådløst modem og den indbyggede Wi-Fi-antenne på samme tid).

5.

Indlæs forbindelsessoftwaren, og indsæt derefter din hardware - indsæt blot enden af USB-stikket i en åben matchende slot på din computer. Du skal muligvis følge nogle førsteprocedurer, så din hardware forbinder til din konto hos din mobiludbyder.

Tips og advarsler

  • Hvis du ønsker at binde en smartphone, skal du sørge for, at din serviceplan tillader det - og hvis det gør det, skal du kontrollere, om du har en pr. megabyte-afgift. Internet-gennemløb på en bærbar computer kan blive høj, hvilket giver dig betydelige og uventede afgifter.
  • Eldre operativsystemer er mindre i stand til at håndtere trådløs internetteknologi. Overvej opgradering til Windows Vista eller Windows 7 eller den nyeste version af Mac OS X. Linux-brugere vil opdage, at support til trådløse netværkschipsæt varierer betydeligt af sælgeren, hvilket giver nogle fælles chipsæt 'funktionelt ubrugeligt for nogle Linux-smagsfelter, der ikke er et ulovligt hack.'
  • Trådløse modemer, oprindeligt domænet for den arbejdende vejkriger, vokser i popularitet til personlig brug. Da flere mennesker køber dedikerede trådløse modemkort eller binder deres BlackBerries til deres bærbare computere, kan de bruge deres mobilnetværk til at levere pålidelig, hurtig internetadgang, hvor som helst de får et celsignal - og processen til at få online er let.