Wired Web Security Vs. Trådløs websikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Local Area Network (LAN)

Et lokalnetværk (LAN) er en klynge af computere, der er tilsluttet hinanden via et nav, en switch eller en router. LAN er enten trådløst eller trådløst.

Trådløst LAN

Et trådløst LAN giver mulighed for øget tilgængelighed. Desværre kan dataoverførsel og netværksadgang blive opsnappet af uautoriserede brugere, hvis kryptering ikke er mulig til at begrænse ekstern adgang.

Kablet LAN

Et kablet LAN har ulempen med begrænset tilgængelighed. For eksempel er adgang til netværket afhængig af korrekt CAT5 / 6-kabling med et korrekt placeret adgangspunkt. Kablede netværk er mere sikre, forudsat at fysisk adgang til netværket overvåges.

Generel internet sikkerhed

Et netværk med internetadgang er kun lige så sikkert som de websteder, der bliver besøgt. Netværk, der er tilsluttet til internettet, skal have installeret opdateret antivirus- og malware-software. En firewall-aktiveret router kan bruges til at blokere ekstern trafik. Endvidere skal man være opmærksom på at hente ukendte filer fra internettet.

Måder at gøre trådløs mere sikker

Da data overføres via luften, er uautoriseret aflytning og adgang et kendt problem. MAC-filtrering er en mulighed for at begrænse uautoriseret adgang. En anden mulighed er at aktivere WEP / WPA krypteringsrouter. Den trådløse debat om internetsikkerhed er enorm. Der er dog grundlæggende retningslinjer for at hjælpe med at vælge mellem det endelige netværksdesign.