AOL Internet Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Om AOL

AOL står for America OnLine. Det blev grundlagt i 1983 af Steve Case, men navnet var derefter Quantum Computer Services. AOL ville senere få sit navn i 1991 og åbne sin software til Microsoft Windows i 1995. Målet for AOL, ifølge Steve Case, var at give internetadgang til folk, der var uerfarne med computere og internettet generelt. I år 2000 fusionerede AOL med Time Warner og blev 'AOL Time Warner.'

Online-tjenester

I første omgang var America Online som en online country club. Folk ville oprette forbindelse til AOLs netværk og blive tilbudt et udvalg af kategorier at vælge imellem, f.eks. Bøger eller historie eller chatrum. Der var også en børneafdeling, der omfattede indhold fra populære virksomheder som Nickelodeon og PBS. Tillad ikke fuld internetadgang uden for AOLs tjenester indtil engang senere. I dag kan AOL-brugere bruge fuld internetadgang samt online-tjenester.

Software

AOL bruger forskellige programmer end almindelige internetudbydere. I stedet for at en bruger behøver forskellige programmer til at surfe på internettet, skal du kontrollere e-mail og sende instant messages til mennesker, AOL bundler de forskellige software typer i et enkelt program, der hedder AOL Browser. AOL Browser indeholder de førnævnte funktioner med vægt på sømløs integration.

Forbindelser

Den primære metode folk tilslutter til AOL er via et opkaldsmodem. AOL tilbyder hastigheder på op til 56 kilobytes per sekund. AOL indeholder også a la carte-adgang for personer, der ønsker at bruge AOLs onlinetjenester, men har deres egen internetadgang via en anden tjenesteudbyder. Da AOL ikke selv leverer bredbåndsinternetadgang, er det den eneste måde, hvorpå bredbåndsbrugere kan bruge AOL.

Spinoff fra Time Warner

For nylig meddelte Time Warner, at det ville være spinning fra AOL som et særskilt selskab . Spinoff skyldes den lave fortjeneste, AOL modtager, samt en nedgang i abonnenter. Dette blev bekræftet, da The New York Times rapporterede, at AOLs abonnentindtægt for første gang i selskabets historie var mindre end dens annonceindtægter. Som sådan forventes AOL at blive egen virksomhed igen inden udgangen af ​​2009. I begyndelsen af ​​1990'erne var der tre populære onlinetjenester for folk at vælge imellem: Prodigy, CompuServ og America Online. Ved at bruge aggressiv marketing taktik, herunder postdiske med AOL på dem og inklusiv tilbud om gratis timer til nye brugere, blev America Online hurtigt den mest populære måde, hvorpå folk kunne komme online, og de to andre onlinetjenester forlod de andre, og jo mere 'no-frills' 'Internetudbydere, i støvet.