Cat5 Patch Panel Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Værktøj og materialer

Du skal bruge følgende værktøjer til at binde et patchpanel: 110 nedstødningsværktøj, kabelforhandler (valgfrit), trådstrimmel med integreret skæreværktøj til rent skæring af kabelstykker og en skruetrækker til monter patchpanelet og vægmonteringsenheden. Valgfri er en boremaskine og værktøj til hængning af udstyret på vægge.

Du skal bruge trådstrimmeren til at afslutte Cat5-stik og løbekabel i patchpanelet på bagsiden. De fleste wire strippere skærer kablet pænt og striper beklædningen ned til den korrekte længde til stansning i blokken. Normalt behøver du ikke mere end 1 tommer udsat kabel på hver længde efter at kappen er blevet fjernet.

Køb nogle hardware. Få en gigabit-switch og et patchpanel. Du finder 12-, 24-, 48- og 96-port-patchpaneler til rådighed. Hvis installationen bliver større, skal du planlægge, hvordan du kan arrangere flere 96-portpaneler i rækker på en væg. En 12- portpanelet er tilstrækkeligt til et hjem, forudsat at du kun har fem værelser til service. Sandsynligvis i et lille kontor ville 24-portpanelet være nok. Men planlæg altid for udvidelse, da det er umuligt at se, hvor en virksomhed går Get-go. Få en 4U Wall Mount Patch Panel Bracket til at styre alle ledninger, ledningsstyring og switch.

For så mange porte er der brug for GigaBase 350 CAT5e patchkabler med Snagless Støvler til ledning mellem patchpanelet og omskifteren. Normalt vil disse ikke være mere end 2 fod, men ville være længere i en installation, der dækker en væg med flere paneler. For at ledning hele installationen skal du have en tromle af Cat5 kabel, som normalt er tilgængelig i 1000 fods længder for omkring $100. Du skal også bruge Cat5 jacks og vægplader til hver rum hvor kablet afslutter.

Arbejde i blokken

Når en plan er oprettet, vil du være klar til at forbinde panelet med kontakten. For at bruge 110 nedstødningsværktøjet, indsæt en ledning mellem de to metalblade på stanseblokken. Derefter skal du trykt trykke det nedstødningsværktøj, der bærer ledningen mellem de to knive på stanseblokken. Hold skubbe, indtil du hører et klik, og så slettes ledningen og sættes på plads samtidig. Der laves en kontakt mellem ledningen og de to knive i modtagerblokken nedenunder, og arbejdet er udført. Men der vil være hundredvis af disse forbindelser til at lave. Øvelse gør mester. På samme måde er terminering af Cat5-kabelstikket en færdighed, der læres ved at gøre en mængde af dem.

Du skal have panelblokken vedhæftet bagpå, før du monterer den på vægmonteringen. Derefter skal du forbinde det med netværksomskifteren ved at arbejde udad fra midten. Derefter løber du patchkablerne i væggene og ud til værelser eller kontorvæg eller gulvudtag. En Fluke tester vil på passende måde teste forbindelsen, mens den ikke er 'live', og det vil også være nyttigt for at teste integriteten af ​​de opsigelser, du har lavet.

For kabelstyring vil en kabelforhandler spare en enorm mængde tid. Hvis installationen af ​​patchpanel har ringe eller ingen erfaring, vil brugen af ​​dette tilføjelsesværktøj spare meget tid og producere professionelle resultater med ringe indsats (se Ressourcer).

Fejlfinding og test

Test din patch panel ved hjælp af en Fluke tester. Denne enhed kan teste en linje ende-til-ende. Alt du skal gøre er at koble det op til den ene ende og placere inline network testeren for at kontrollere forbindelsernees integritet. Det er mest sandsynligt, at et eller flere slag er dårligt. Tjek disse først, og kontroller derefter, at ingen af ​​kablerne er dårlige. Træk en patchpanel til dit kontor eller hjemmenetværk. Brug enten 568A eller 568B ledningsordningerne. Opret et professionelt panel, som er helt udvideligt til fremtiden og modstandsdygtigt over for hverdagens stress. Hvis dit panel ikke er godt udlagt, vil fysiske forbindelsesfejl næsten helt sikkert opstå, måske ikke med det samme, men senere når det mindst forventes. Det er værd at få arbejdet til at begynde med for at undgå ekstra arbejde senere.