Definition af et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabel Internet

De fleste kabel-tv-udbydere tilbyder internet sammen med deres tv-tjenester. Kabel Internet benytter eksisterende kabel-tv-linjer til at transmittere data.

Kabelmodem

Kabelmodemer er enheder, der forbinder computere til internettet via kabellinjer. Nogle kabelmodemer er også udstyret med trådløse antenner.

Hastigheder

Kabelmodemer kan få adgang til internettet med hastigheder på omkring 30 Mbps. Kabel Internet-udbydere har differentieret prisfastsættelse for forskellige båndbredder.

Fordele

Kabel Internet tilbyder generelt hurtigere internethastigheder end konkurrerende bredbåndstjenester som WiMax og DSL og kan kombineres med kabel-tv-service til en nedsat pris. < h2> Ulemper Mens kabel Internet tilbyder høj hastighed, garanteres disse hastigheder ikke. Båndbredde kan reduceres betydeligt afhængigt af internetforbruget i et bestemt serviceområde. For at forhindre dette, sætter nogle kabel-internetudbydere hætter på downloads samt andre båndbreddeforbrugsbegrænsninger. Et abonnement på bredbåndsinternet kræver brug af et modem. For kabel-internet er et kabelmodem gatewayen til World Wide Web.