Hvad er en PC Card Adapter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PC Card Standards

PC Card-specifikationer er indstillet af Personal Computer Memory Card International Association eller PCMCIA, en nonprofit handelsforening for modulære perifere enheder. Specifikationerne fremmer interoperabilitet og omfatter krav til PC Card-adaptere, PC Card-slotserne, der er indbygget i computere og de typer firmware og software, som PC Cards kan bruge til at muliggøre kommunikation mellem eksterne enheder og computere.

PC-kortadaptere

PC Card-standarderne giver mulighed for tre typer PC-kort, som alle har samme længde og bredde, men som varierer i tykkelse. Type I PC-kort har en tykkelse på 3,3 mm. Type II PC Cards har en tykkelse på 5,5 mm. Og Type III PC Cards har en tykkelse på 10,5 mm. Selvom enhver type PC-kort er teoretisk egnet til enhver PC Card-applikation, er visse applikationer mere almindelige blandt visse typer. For eksempel leverer producenter mere ofte hukommelseslagringsprogrammer, f.eks. RAM og flash-hukommelse, i formatet Type I PC Card-adapter.

PC Card Adapter-slots

Personlige computere, der understøtter PC Card-adaptere, tilbyder slots, der møder pc Kort standarder. PC Card-slots skal tilbyde en 68-bens stik og skal understøtte enten 16-bit hukommelsesoverførsel, 32-bit hukommelsesoverførsel eller begge dele. PC Card-slots skal være i stand til at være vært for enten 3,3-volt eller 5,0-volts pc-kort. Så længe det understøtter en type spænding, behøver den ikke også understøtte den anden.

PC-kortadapter bruger

PC Card-adaptere muliggør en lang række funktioner. PC-kortadaptere kan muliggøre sikkerhed i form af fingeraftrykslæsere, multimedie i form af webcam-stik og netværkstilslutning i form af Ethernet-forbindelser, Wi-Fi-adgang og trådløse infrarøde forbindelser. PC Card-adaptere muliggør også en række nyere teknologier, såsom GPS-aktiveret software og Bluetooth-forbindelser til tastaturer og mus.

Relaterede teknologier

PCMCIA ud over at indstille PC Card-standarder offentliggør også standarder for beslægtede teknologier , som f.eks. ExpressCard og Zoomed Video (ZV) port teknologier. En pc-kortadapter er en hvilken som helst enhed, der giver funktionalitet til en pc via en PC Card-grænseflade. PC Card-adaptere tillader brug af teknologier som videoadaptere, lydadaptere, USB-adaptere og lagerenheder. PC-kortadaptere skal overholde specifikationerne for deres form og egenskaber. PC-kortadaptere tilsluttes PC Card-kortpladserne på stationære og mobile computere.