Hvad er en kabelmodem-flap?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En klappe måles i tal. Nummeret, der gives, når en IT- eller kabelrepræsentant kører en diagnostisk test på et modem, er antallet af gange modemet er gået offline og derefter kom tilbage online siden sidste gang det blev tændt.

Betydning

Høj klappnumre kan indikere et forbindelsesproblem. Forbindelsesproblemer kan variere fra hardwareproblemer med modemet selv eller på grund af høje perioder med trafik på kabeludbyderens forbindelse. Flap er også signifikant, fordi kabelinternet ofte annonceres som værende 'altid på' når i virkeligheden flap information kan vise tusindvis af drop-offs og genoptages. Et eksempel kan ses i afsnittet Referencer i denne artikel.

Effekter

Jo flere tilfælde af modemet, der slås offline, resulterer naturligvis i flere tilfælde af modemet, der forsøger at genoprette forbindelse. Flapnumre er ofte i tusindvis, men de fleste af disse tidspunkter er så korte, at de går ubemærket. Men hvis modemets flap er ekstremt høj (i titusinder), afbrydes disse kan ses.

Tidsramme

Nummeret vist for modemets flap angiver ikke de nøjagtige tider, hvor en afbrydelse opstod. Med hensyn til længden af ​​en frakobling kan den variere fra en brøkdel af et sekund til timer. Kort sagt afbryder modemet forsøger normalt at genoprette forbindelse så hurtigt som muligt. Men i nogle tilfælde skal brugeren afbryde modemets strøm og lade modemet nulstille, før en forbindelse kan genoprettes.

Løsning

Nogle gange kan klappnummeret sænkes ved at udskifte kabelmodemet selv. Andre gange ligger spørgsmålet om selve kabletjenesten eller mængden af ​​trafik på et kabelnetudbyderes netværk. Det er vigtigt at bemærke, at kabelinternetforbindelser ofte deles mellem flere abonnenter, perioder med stor brug kan øge klappen. < br />
Hvert modem og kabeludbyder kan bruge et andet system til at køre diagnostik. Kontaktpersonen af ​​tjenesteudbyderen kan være nødvendig for at bestemme nøjagtigt klap og andre statistikker. Højhastighedsinternetforbindelser, der forbinder via en kabeludbyder, bruger et kabelmodem til at få adgang til internettet. Til forskel fra opkaldsforbindelser til internettet behøver kabelforbindelser ikke at 'ringe ind' for at forbinde, og de synes også at være 'altid på' - som i hele tiden forbundne. Et modemflappe er det antal gange, som forbindelsen er blevet tabt.