Hvad er netværkssoftware?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Computernetværkssoftware har eksisteret, så længe der har været computernetværk. Computere har brug for et sprog, som de kan tale fælles med hinanden. I de tidlige dage af computernetværkssoftware var dette primært kommunikationsprotokoller til computernetværk. Protokoller er netværkssoftware, der lader computere 'tale' til hinanden. Disse typer af programmer er afhængige af netværksprotokoller, så computere kan kommunikere på en fælles måde. Den mest almindelige type protokol er TCP / IP.

Endelig udviklede flere typer netværkssoftware ud over bare de grundlæggende netværksprotokoller.

Funktioner

Forskellige netværkssoftware kan have forskellige funktioner. Nogle netværkssoftware kan udføre regnskabsopgaver. Nogle skaber en kommunikationsvej mellem computere, andre netværk eller individuelle brugere. Nogle af disse programmer gemmer store mængder data og distribuerer det til brugere eller til andre programmer.

Fordele

Netværkssoftware giver mange fordele til netværket. Når det bruges korrekt, kan netværkssoftware øge produktiviteten, reducere belastningen på det fysiske computernetværk og endda give mere effektive måder, hvorpå brugerne kan dele information og kommunikere. Netværkssoftware er, hvad der gør de fleste forretningssystemer til computersystemer, og er en vigtig del af nutidens computermiljø.

Typer

Ud over protokoller er der mange andre typer netværkssoftware. Der er netværksoperativsystemer , nogle gange kendt som NOS. Et netværksoperativsystem giver rammerne for computere at forstå hinanden, og hvorfra computere kan køre delte applikationer. Eksempler på netværksoperativsystemer omfatter .Net og Novell Netware.

Delte netværksapplikationer er en anden type computernetværkssoftware, som er programmer, der er gemt på en central server, men som løber fra de enkelte klientcomputere. Eksempler omfatter visse typer databaseapplikationer som Oracle.

Der er også klient-server-netværksprogrammer. Disse netværksprogrammer har en komponent, der er gemt på serveren og en komponent, der er gemt på klientarbejdsstationen. Microsoft Exchange er et eksempel på denne type ne twork program.

Teorier / Spekulationer

Computernetværkssoftware er på nogle måder i de tidlige stadier. Nye teorier om computernetværkssoftware, der er baseret på det menneskelige hjernes neurale netværk, fremkommer. Da disse nye typer computernetværkssoftware udvikler sig, og da computerhardwaren bliver hurtigere og i stand til at lagre større mængder data, er der intet at sige præcist hvordan morgendagens computernetværkssoftware vil se ud. Netværkssoftware er i den mest grundlæggende betydning software, som letter, styrker eller interagerer med et computernetværk. En type netværkssoftware gør det muligt for computere at kommunikere med hinanden, mens en anden type netværkssoftware giver brugerne adgang til delte programmer. Netværkssoftware er en vigtig del af dagens computersystemer, herunder internettet. Forståelse af typen af ​​netværkssoftware er det første skridt i at forstå, hvordan dit computernetværk virkelig virker.