Hvordan downloader jeg software?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Undtagelser

De fleste leverandører tilbyder en prøveversion af deres software til download. Ved køb sender de dig den boksede version med manualer og diske, hvis du er villig til at betale ekstra. Dette gælder normalt for store softwarepakker, der består af en pakke af software som grafiksuiter. En bemærkelsesværdig undtagelse er Windows-operativsystemer. Mens de er tilgængelige for forhandlere og softwareudviklere til download, tilbyder Microsoft endnu ikke detailversioner af dets operativsystemer til download.

Begynd med en prøve

Inden du downloader detailversionen af ​​en softwarepakke , prøv prøveversionen. For at være konkurrencedygtige har de fleste softwareleverandører indset, at de må give folk mulighed for at prøve deres software, før de vil være villige til at købe den. Prøvningsversioner har normalt tidsbegrænsninger; mange giver dig mulighed for at bruge softwaren i 15 eller 30 dage, før den stopper med at arbejde. Når du har valgt en softwarepakke, du gerne vil downloade, skal du gå til udgiverens hjemmeside og søge gratis prøveversioner. Ofte nævnes dette på hjemmesiden, eller du kan finde det under downloads. Eller du kan bruge en betroet tredjedel -party site for at downloade software (se Resources). Sørg for at du downloader softwaren fra et pålideligt websted, og udfør altid en antivirus scan før installation.

Køb softwaren

Når du køber software online, bør du registrer altid softwaren. Når du registrerer dig, kan du modtage støtte og opdateringer, som udgiveren giver, samt oprette en rekord af dig selv som autoriseret bruger af softwaren. Ved køb giver mange leverandører dig en software nøgle, der konverterer programmet fra sporversion til fuld detailversion. Du bør gemme denne nøgle et sted sikkert, hvis din computer styrter eller bliver stjålet. Selvom softwareudbydere vil sende registrerede ejere en ny nøgle, er det meget nemmere at have en tekstfil med Alle dine nøgler gemmes på et flashdrev eller udskrives til opbevaring. Hvis du skal geninstallere softwaren, skal du bare downloade prøveperioden, indtaste din nøgle, og du er klar til at gå.

Pirated Software

Der findes mange måder at downloade piratkopieret software online. Ofte er denne software blevet 'revnet', så det behøver ikke et serienummer til at fungere som en fuldt fungerende version. Ud over ulovligheden af ​​at bruge piratkopieret software er der andre bekymringer. For det første er noget af denne software inficeret med vira, der stjæler dine private oplysninger, spionerer på dig, ødelægger dine data eller overfører din computer. For det andet kan softwareudviklere ikke forbedre og understøtte deres software, når folk pirater det. Softwareudviklere kan give endnu større forbedringer, da de sælger nye versioner af software, hvilket igen gør det muligt for os at være mere produktive og effektive. Køb software fra computer butikker er næsten en ting fra fortiden. I dag, når vi har brug for en ny softwarepakke, er det ofte billigere og nemmere at downloade hele pakken online. De fleste softwareudbydere tilbyder hele deres suite af software til download, mens et par leverandører kun sælger i detailpakker. Højhastigheds internetadgang sikrer, at du ikke oplever frustration og beskadigede filer, når du downloader software.