LAN Vs. Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definitioner

Et lokalnetværk eller LAN er et netværk, der arbejder over en kort afstand, typisk inden for en bygning eller campus. Ethernet er en type netværksprotokol, der bruges på et LAN.

Historie

Oprindelig tilladt netværk at kommunikere med hinanden på korte afstande. LAN'er kørte på protokoller som Arcnet og Token Ring. Ethernet blev udviklet som en mere effektiv protokol til brug i et LAN.

Funktioner

Afsendelse af data på tværs af en ledning til en anden computer via et LAN kræver, at computeren sender elektroniske signaler via en netværksinterface til en ledning. Signalerne går ned i ledningen, indtil de kommer til deres destination, hvor de skal modtages fra ledningen og oversættes af modtageren. For at dette skal ske skal begge ender forstå, hvilke signaler de transmitterer, og ledningen skal kunne imødekomme disse signaler. For at sikre at dette sker, blev specifikke standarder eller protokoller, såsom Ethernet, udviklet.

Identifikation

LAN og WAN har længe været de to hovedtyper af netværksstruktur. Der var imidlertid engang flere typer netværksprotokoller, herunder Arcnet og Token-Ring. Men i sidste ende blev ethernetprotokollen den standard, der anvendes på stort set alle netværk i dag. Selv trådløse netværk bruger en version af ethernet.

Funktion

Ethernet er en officiel ingeniørstandard, der indeholder et sæt regler og procedurer for at sikre effektiv transport af data på et netværk, mens LAN er en generaliseret term, der er beregnet til at differentiere mellem netværk, der dækker store afstande, kaldet WAN'er, og dem, der er mindre i størrelse. Teknologi terminologi kan blive overvældende. Med komplicerede akronymer, proprietære navne til generisk teknologi og det rene tempo i innovation kan opretholdelse være hård. Netværket er ingen undtagelse. Udvalget af udtryk kan gøre selv simple begreber virke komplekse. Forstå forskellen mellem LAN og Ethernet er et af de første trin i at adskille alle computer tal.