Management Information Systems u0026 Informationsteknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

I 1943 anmodede US Navy Massachusetts Institute of Technology (MIT) om at udvikle en flysimulator, der skulle træne bombefly i løbet af Anden Verdenskrig, men resultatet var en computer, der var ufleksibel og unøjagtig. Det følgende år blev Harvard Mark-1 udviklet af Howard Aiken, en Harvard Professor. Maskinen havde en kamaksel, der var 50 meter lang og måtte boliger i et helt rum. Det var først i 1968, at Data General Corp. startede Digital Equipment Corp. (DEC) med introduktionen af ​​Nova-computeren en $8.000 computer med 32 kilobytes hukommelse.

Terminologi

Der er mange vilkår som skyldes brugen af ​​computere i erhvervslivet. De fleste mennesker havde ingen anelse om, hvad en megabit, megabyte eller megapixel var før computeren blev så udbredt. Her er nogle MIS-vilkår:

DMS (Dokument Management Systems)
DMS styrer flow af dokumenter gennem et centraliseret lager og muliggør opbevaring og hentning af elektroniske ressourcer i deres originale format.
CMS (Content Management Systems)
Styrer ledelsen, oprettelsen, distribution og udgivelse af virksomhedsoplysninger og er også kendt som 'web content management' på en virksomheds hjemmeside eller intranet.

Intranet
Et intranet er et privat internet, der tilhører en bestemt organisation, der kan Kun få adgang til sine medarbejdere. Intranet normalt h ave begrænsninger på typen af ​​indhold, der kan nås og er beskyttet mod ekstern adgang til firewalls.

LMS (Learning Management Systems)
Læringsstyringssystemer er designet til professionelle undervisere og undervisere, der forvalter

Netværk

Computernetværk omfatter datalogi inden for telekommunikation, lokalnetværk (LAN) og WAN (wide area networks). Netværk giver brugerne mulighed for at udveksle og dele data direkte med hinanden. Et LAN er, når to eller flere computere er tilsluttet i et sammenhængende område som dem, der findes i et lille kontor. WAN'er er computere, der er forbundet i et større område. Inter-connectivity kan være kontorer, der er spredt omkring en by eller rundt om i verden. Internet er et godt eksempel på et WAN.

Databaser

En samling af relateret information, der er gemt sammen, kaldes en post. Grupper af poster, der er gemt sammen, komponerer en database. Normalt ligner de data, der er gemt i hver post, som andre poster i samme database. Et godt eksempel på en simpel database ville være en telefonbog, hvor oplysningerne er opdelt i felter, der indeholder navn, adresse og telefonnummer.

Sikkerhed

Computere er udsat for en række trusler. Hackere er mennesker, der lever i at bryde ind i data lagret Virusser, spyware, orme og malware (ondsindet software) er alle trusler mod data, der er gemt på et computersystem. Nogle trusler er designet til at ødelægge data (vira), mens andre (spyware) fanger tastetryk, der afslører adgangskodeoplysninger til skaberen . Orme kan være sovende i et system, før de bliver aktive og kan udløses af en bestemt begivenhed som f.eks. Ændring af computerens dato eller tid. Uanset hvad du kalder det Management Information Systems (MIS), Informationsteknologi (IT) eller blot Informationssystemer (IS), handler det hele om computere og manipulation af information. Computere er afhængige af at håndtere de enorme mængder information, der skal udbetales, vedligeholdes og styres hurtigt og effektivt.