Modemets rolle i datakommunikation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

I sin enkleste form oversætter modemet digitale signaler til analoge audiosignaler, der kan overføres via telefonlinjer. På modtagelsesenden afkrypteres de analoge lyde i deres digitale form, som derefter kan læses af computeren.

Typer

Modemer opdateres løbende og hurtigere ankommer hver dag. Originale telefonmodemmer uddøder som kabelmodemer, asymmetriske digitale abonnentlinje (ADSL) -modemer og radiomodemer for at nævne nogle få mere af en standard.

Tidsramme

På mindre end et halvt århundrede modemer er allerede gået fra deres magre 300 baud-hastigheder på 0,1 kbps til flere megabyte per sekund på brugerens ende. Inden for kun 20 år af de første modemer begyndte vi at se 56k modemer, standardhastigheden for opkald til hjemmebrug, og et årti efter det kom en eksplosion af hastighed med bredbåndsmarkedet.

Historie

Den første modemer, kaldet datatelefoner, hvor de blev introduceret i 1960. I begyndelsen af ​​1980'erne kunne mange hjemmebrugere få adgang til BBS (Bulletin Board Systems) ved brug af et smartmodem til hjemmet. I 1990 var dial-up-modemet almindeligt i kontorer og ofte i boliger. I 1990 blev det første kabelmodem introduceret, og i 2000 var bredbåndsmodemene hjemstandarden for de fleste brugere.

Effekter

Modemet gav en ekspansiv ændring i den måde, hvorpå vi kommunikerer og fortsætter med at ændre kommunikationen med dens daglige forbedringer. Med indførelsen af ​​trådløse modemmer og trådløse datateknologier med høj hastighed ændres modemmet, når og hvor vi bruger vores tid på at surfe på internettet. Et modem, som står for modulator-demodulator, er den enhed, vi bruger til at oversætte analoge signaler til digitale signaler med henblik på computerkommunikation. Det fungerer som en bro af sorter mellem input og output af data.