Ofte stillede spørgsmål om computer hardware netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kan USB bruges til at forbinde pc'er?

Den brede kompatibilitet af Universal Serial Bus eller USB, kan nogle gange opvejes af dens afstandsgrænse - højst 5 meter fra pc til enhed. USB kan dog oprette et effektivt kortdistributionsnetværk mellem to pc'er. Der kræves en USB-bro for at oprette forbindelse mellem de to computere. Den maksimale afstand fra broen til hver pc er 5 meter. USB var ikke designet til at håndtere store dataoverførsler, så det kan være farligt at samle mere end to pc'er sammen på ét USB-netværk. En anden måde, USB kan bruges til netværk, er at tilslutte en Ethernet-adapter til en USB-port og tilslutte en computer til et Ethernet-netværk.

Hvad er et Ethernet-kort på 1 GB?

Ethernet er en netværksplatform, den mest almindelige brugt netværkskommunikationsprotokol i verden. Hastigheden af ​​en Ethernet-forbindelse måles i informationstyper, der overføres hvert sekund. Den tidligste protokol var 10 Mbps eller 10 megabit per sekund. En megabit svarer til 1 million bits. Et 1Gbps Ethernet-kort er den protokol, der gør det muligt for Ethernet at bære oplysninger ved 1 Gigabit per sekund eller 1 milliard bits per sekund. Selve kortet er et tilføjelseskort, der går ind i en ledig PCI-port i computeren eller plugger ind i en ledig ekstern USB-port.

Hvad er forskellen mellem et administreret og ustyret hub?

Et hub er en netværksenhed, der tillader flere computere at få adgang til det samme netværk på samme tid. Et nav kan enten styres eller ikke styres. Et administreret nav gør det muligt for netværksadministratoren at sætte adgangsregler for de brugere, der er tilsluttet netværket via navet. En ustyret hub er en simpel gateway, som ikke kan tilpasses på nogen måde og tillader, at alle informationer frem og tilbage sendes mellem serverne og brugerne.

Hvad er en trådløs router?

En trådløs router er et netværk enhed, der gør det muligt for computere at oprette forbindelse til et netværk ved hjælp af radiobølger uden behov for netværkskabler. Det typiske område for en trådløs router er 300 fod. Sikkerhed på en trådløs router leveres af en proces, der kaldes Wired Equivalent Privacy eller WEP. Da et trådløst netværk bruger radiobølger, er det muligt, at en uautoriseret person kan få fat i netværket. WEP-sikkerhedskryptering tilføjer et beskyttelsesniveau, der kræver, at alle, der ønsker adgang til den trådløse router, skal indtaste en sikkerhedskode.

Hvad laver en switch Forskellige fra en router?

En omskifter kaldes nogle gange som et intelligent hub. Computernetværk overfører information i hvad der hedder pakker. Der er millioner af pakker, der rejser gennem et computernetværk og i et hub t Hese-pakker har tendens til at 'kollidere' og sænke netværket. En switch hjælper med at reducere kollisionerne ved at dirigere alle pakkerne til deres rette destinationer. En router er en måde at forbinde flere netværk sammen. En internetrouter hjælper med at forbinde brugeren og deres netværk med det større netværk af internettet. Hardware til computernetværk kan være skræmmende og forvirrende for den gennemsnitlige computerbruger. Selvom detaljerne i teknologien kræver mange års studier og træning for at forstå fuldt ud, kan de fleste få en grundlæggende viden om de grundlæggende begreber bag netværkshardware.