Sådan Crimp Cat-5 Ethernet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Du skal fjerne kablerne. Dette kan nemt gøres med enten et barberblad eller et sæt elektriske strippere. Der er også nogle professionelle værktøjer til dette. Cirka en tomme fra enden af ​​kablet skærer en cirkel rundt om den yderste belægning og trækker den af.

2.

Grib de nyligt synlige indre ledninger og tving ydersiden ned en tomme mere. Dette gøres bedst ved at bruge en trækkebevægelse på ydersiden, samtidig med at fingrene glider langsomt.

3.

Du vil bemærke, at ledningen kommer i fire snoet par. Hver farve med en respektive hvid og den farve.
Orange, Orange-White.
Blå, Blå-Hvid.
Grøn, Grøn-Hvid.
og
Brun, Brun-Hvid.

Fjern hver gruppe og blæse dem ud.

4.

Ordne ledningerne i følgende rækkefølge:
Orange-Hvid, Orange, Grøn-Hvid, Blå, Blå-Hvid, Grøn, Brun-Hvid, Brun.

Hold dem på en sådan måde, at de er flade og i orden. Skub dem så tæt sammen som muligt, men hold dem helt flade. Træk på dem igen og igen for at sikre, at de er lige og tætte.

Ikke vær bekymret, hvis de ikke er lige lange.

5.

Når de er så pæne som muligt, brug krymperne. et blad, som vi brugte til at skære gennemgående ledning og et sæt af to knive, der blev brugt til afstrygning af tråd. Det enkelte blad skulle blive brugt. Skær bare enderne af alle dine ledninger i en fin lige linje.

6.

Indsæt dem i dine katte-5 ender. Skubfliken skal pege ned, og ledningerne skal være i orden fra venstre til højre på den ikke-fladede side. (Ligesom i artiklen s billede)

De skal passe lige ind, hvis de er lige og pænt ordnede. Du skal kunne se alle ledningerne 'ender, hvis du ser på hovedet.

7.

Enden passer kun i krymperne på en måde. Skub det hele vej ind i krymperne og klem håndtagene til du hører et lille klik. Det gør ikke ondt for at give det et par faste klemmer efter det enten.

8.

Skub ydre belægning op så langt som muligt, så lidt fjernet ledning udsættes. Det er ikke vigtigt, men det giver jobbet et professionelt udseende og sikrer en længerevarende ledning.

Tips og advarsler

  • Hvis rækkefølgen af ledninger følger ikke nøjagtigt, du kan ødelægge dit udstyr.
  • Dette vil fortælle dig, hvordan du laver dine egne Cat-5-kabler, eller hvordan man reparerer dem i dit hjem.