Sådan bruges et crossover-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk for begge enheder, du forbinder. Hvis du bruger en computer, skal du være sikker på, at den er lukket helt og ikke bare i dvaletilstand.

2.

Tilslut crossoverkablet til en netværksenhed. Forbindelsen vil være det samme sted, hvor du ville lave en Ethernet-forbindelse til enheden.

3.

Gentag processen for at tilslutte kablet til den anden enhed. Det betyder ikke noget, hvilken rækkefølge du forbinder kablet til.

4.

Tænd netværksenhederne en ad gangen. Sørg for, at den første enhed er helt op, inden du tænder for den anden.

5.

Når du forbinder to computere, skal du se forbindelsen under 'Mine netværkssteder'.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at når du forbinder to computere, skal du oprette netværket eller arbejdsgruppen på begge, inden du foretager crossover-kabelforbindelsen.
  • li> Vær sikker på, at dit kabel er specifikt mærket til en crossover-forbindelse. Crossover kabler giver en netværksforbindelse mellem to lignende enheder, såsom computer til computer eller skifte til router. Det er vigtigt for denne form for forbindelse, at du har et kabel designet til denne applikation. Et crossover-kabel ligner et Ethernet-kabel og kan let forveksles. Ledningerne er imidlertid justeret forskelligt i crossover-kablet. Der kræves ingen anden særlig hardware til brug af crossover-kablet. En almindelig applikation for denne type kabel forbinder to computere til direkte filoverførsel.