Sådan deler filer med et crossover kabel på XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af crossover-kablet til computer nr. 1 og den ene ende til computer nr. 2.

2.

Åbn 'Min computer' på computer nr. 1. Hvis ikonet ikke er på dit skrivebord, skal du gå til 'Start' og 'Denne computer' er angivet i hovedmenuen. Alternativt klik (dette er normalt et højreklik) på hoveddrevet på din computer og vælg 'Deling og sikkerhed.' Du kan få en advarsel om, at du sætter din computer i fare. Du skal klikke på meddelelsen, hvis du vil fortsætte.

3.

Marker feltet for 'Del denne mappe på netværket' og udfyld 'Del navn' og klik på boksen for at tillade andre brugere at ændre dine filer, hvis du ønsker det.

4.

Alternativt klik på 'Denne computer', vælg 'Egenskaber' og klik derefter på 'Computer Navn 'fanen. Se efter din computers navn og skriv det ned.

5.

På computer nr. 2, alternativt klik på 'Denne computer' og vælg 'Map Network Drive.' i feltet Computer1 \ SharedDrive, hvor 'Computer1' er navnet skrevet ned i trin 4 og 'SharedDrive' er navnet valgt i Trin 3.

6.

Du bør Nu kan du klikke på 'Denne computer' og se et nyt drevnavn 'SharedDrive on Computer1' med navnet justeres som du valgte.

Tips og advarsler

  • Denne type fildeling fungerer på Windows XP Home og Professional og Vista. Trinene kan gentages for yderligere drev på computeren. Disse samme trin kan udføres på de omvendte maskiner for at gøre filerne på den anden computer tilgængelig.
  • Nogle gange skal du dele filer mellem to computere, og det er ubelejligt at brænde filerne til en cd, dvd eller et flashdrev på grund af størrelsen eller antallet af filer, der skal deles. Når dette sker, er computere ikke i øjeblikket netværkssamarbejde, og deling af filerne via et crossover-kabel er en simpel løsning.