Sådan får du mere modtagelse på din bærbare computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå tættere på dit trådløse internetadgangspunkt. Jo længere din bærbare computer er fra den trådløse router eller andet adgangspunkt, du er tilsluttet til, desto lavere er din signalstyrke sandsynligvis at være. Da bærbare computere er bærbare, er den nemmeste løsning at bevæge sig tættere på det trådløse adgangspunkt for at minimere interferens.

2.

Fjern fysiske hindringer og kilder til trådløs interferens. Hvis du ikke kan komme tættere på det trådløse adgangspunkt, kan fjernelse af fysiske hindringer, såsom møbler og døre, øge signalstyrken. Et trådløst netværk kan også blive forringet af andre nærliggende trådløse enheder, hvorved adgangspunktet flyttes væk fra andre trådløse enheder kan øge modtagelsen.

3.

Brug en trådløs repeater mellem din computer og dit adgangspunkt. Trådløse repeater er enheder, der tager i trådløse signaler og sender dem tilbage med øget styrke , hvilket udvider det effektive område af et signal. Ved at placere en repeater mellem din computer og din router kan du øge signalstyrken.

4.

Opdater dine trådløse kortets drivere . Bærbare computere bruger trådløse netværkskort til at oprette forbindelse til trådløse signaler. Installation af ny driver software til dit trådløse kort kan øge dets evne til at få et stærkt signal. For at opdatere driveren, søg efter downloads til driveren på webstedet til din netværkskorts fabrikant, find en driver, der er designet til dit kort og operativsystem, download det og kør den eksekverbare driver opdateringsfil. Du bliver nødt til at genstarte efter Driveren er færdig med at installere.

5.

Fastgør dit trådløse adgangspunkt. Hvis dit trådløse netværk bruges af piggybackers, kan det reducere signalstyrken og båndbredden til din computer. sikre din router, log ind på routeren ved at åbne en browser og indtaste routers IP-adresse i adresselinjen. Standard IP-adressen for de fleste routere er enten 192.168.1.1 eller 192.168.0.1. Indtast routerns brugernavn og adgangskode i feltet, der ser ud til at logge på din router 's administrative panel. Søg i menuerne, som din router tilbyder (hver router har en anden menu), og se efter en mulighed for at aktivere sikkerhedskryptering som WEP eller WPA. Vælg en sikkerhedsindstilling og opret en adgangskode, når du bliver bedt om at blokere eksterne brugere fra at få adgang til dit netværk.

Tips og advarsler

  • Installation af nye softwaredrev kan nogle gange føre til computer ustabilitet. Hvis ændring af netværksdrivere resulterer i nedbrud, skal du downloade en ny driver eller vende tilbage til din originale driver. Uddateret hardware til netværk kan begrænse trådløs hastighed. Hvis du har en ældre computer, overvej at installere et nyt trådløst netværkskort.
  • Med den stigende popularitet af bærbare computere og fremkomsten af ​​trådløse netværk kan du oprette forbindelse til internettet på flere steder end nogensinde. Men hastigheden på din internetforbindelse afhænger af kvaliteten af ​​den Wi-Fi-modtagelse, som din bærbare computer modtager. Mange ting kan reducere trådløs signalkvalitet, hvilket kan føre til forsinkelse og endda blive droppet fra et netværk, men trådløs modtagelse kan ofte forstærkes ganske enkelt.