Sådan indstilles sikre adgangskoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bland tegn, tal og symboler, hvis systemet tillader dette. Mange store it-firmaer kræver lange tolv tegn eller længere adgangskoder, der er passerede sætninger med en blanding af symboler, tal, bogstaver og tegnsætning. Det kan være noget som dog.cat.bus-309. Et hukommelsestrag som 'Hunden og katten tog bussen på 309 Main Street' vil gøre det nemmere at huske det.

2.

Brug en online tilfældig adgangskode generator til at indstille meget vanskelige adgangskoder til at bryde. Adgangskoden kan være fra 8 til 64 tegn i længden med en blanding af symboler, store og små bogstaver og tal. Det eneste problem er, at du bliver nødt til at gemme dette et eller andet sted mest sandsynligt i elektronisk form, hvis det er så længe. Så skal du være meget forsigtig med, hvordan du forkæler det eller holder det sikkert. Du kan kryptere det med en lettere at huske adgangskode på et flashdrev. Her er et eksempel på en tilfældigt genereret med 64 tegn:

sabeXubr5cage9atrAspenuhusej4vE5tUdrebreJe6e7wexAxa4uw627suSpa65

Denne adgangskode ville være yderst svært at knække. Se linket i ressourcersektionen for kodeordgeneratoren link.

3.

Undgå vane med at bruge personlige oplysninger i dit kodeord. Brug ikke navnet på dit barn, gade, kæledyr, mand, kone osv. Don 'Brug ikke dit pigenavn eller nogen del af din gadenavn eller fødselsraten, og brug ikke selvstændige ord, der almindeligvis findes i den engelske ordbog. Hvis du gør det, bland dem med store og små bogstaver sammen med symboler og tal.

4.

Hold dit kodeord på et sikkert sted, hvis du skal skrive det ned. Du skal aldrig lægge det på en notat i dit skrivebord eller under dit tastatur. Husk det, og skriv det slet ikke over.

5.

Får ikke sjusket, hvis du skal ændre dit kodeord hver tredive dage. Hold det så sikkert som muligt og gør det ikke klart, bare fordi du skal ændre det ofte.

6.

Diversificer din adgangskode liste. Det er farligt at bruge det samme adgangskode på tværs af flere applikationer eller systemer. Hvis nogen kompromitterede din adgangskode, og de var alle de samme, kunne den person få adgang til for mange af dine personlige og økonomiske data.

Tips og advarsler

< / p>
  • Skift dine adgangskoder jævnligt.
  • Giv aldrig din adgangskode til nogen
  • Internet sikkerhed er noget, der kræver konstant årvågenhed. Cyberkriminelle bliver mere og mere sofistikerede og stopper intet for at breech online sikkerhedsbarrierer. Oprettelse af sikre adgangskoder og regelmæssigt at ændre dem er en vigtig ting, du kan gøre for at holde dine data sikre og bankkonti eller andre personlige data uden for deres rækkevidde.