Sådan læses et websted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start din computers webbrowser ved at dobbeltklikke på ikonet, der ofte er placeret på computerens skrivebord. Uanset hvilket operativsystem du bruger, er en standardwebbrowser installeret på din computer. Hvis du bruger Microsoft Windows-operativsystemet, har du Internet Explorer. Hvis du bruger en Apple-computer, har du Safari-browseren. Hvis du bruger Linux-operativsystemet, er Mozilla Firefox standardwebbrowseren.

2.

Skriv adressen på det websted, du vil besøge, i din webbrowser adresse bar. Adresselinjen er placeret øverst i browservinduet. En hjemmesides adresse starter normalt med 'http: // www.' Og kan kaldes sin URL (ensartet ressource locator).

3.

Tryk på 'Enter' på tastaturet, med markøren stadig i browserens adresselinje for at indlæse webstedet.

Tips og advarsler

  • Webadresser begynder altid med 'http: //', men lad være med at få panik, hvis adressen på den hjemmeside, du vil besøge, ikke inkluderer 'www.' Webstedet vil stadig blive lastet. Hvis du ikke kan huske adressen på et websted eller ikke kender et websted til et emne, du vil udforske, skal du bruge en søgemaskine til at finde websteder, der er relateret til dit emne. Populære søgemaskiner omfatter Google.com og Yahoo.com.
  • Internettet har milliarder af websteder, der tilbyder en overflod af oplysninger, hvoraf nogle er nyttige, og hvoraf nogle er værdiløse. Uanset om du besøger videnskabelige websteder for at få oplysninger om en bograpport eller sladdersteder, der er fyldt med de seneste nyheder om dine yndlingsberømtheder, kan næsten alt hvad du behøver kun være et par klikklemme væk på nettet.