Typer af computer kriminalitet hackere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

De første typer af computerkriminalitet var uautoriseret adgang og brug af computere, før netværk som internettet selv eksisterede.

Script Kiddies

Script Kiddies er hackere, der blot bruger et script eller andet softwareprogram til at hakke ind i et andet system uden at forstå, hvordan hackingsprocessen virker.

White Hat

White Hat hackere er de mennesker, der forsøger at hakke i eller bryde ind i computere og computerprogrammer med det formål at finde ting der er forkerte og fastsættelse af dem for at hjælpe computerens ejer.

Black Hat

Black Hat hackere er de mennesker, der bryder ind i computersystemer med ondsindet hensigt --- som regel at stjæle eller vandalisere.

Telefon Phreaking

Telefon Phreaking er en proces, hvor individuelle hackere forsøger at få adgang til telefonlinjer, normalt for at foretage telefonopkald uden at betale for dem. Folk, der begår forbrydelser ved hjælp af computere, kaldes ofte computerhackere. De fleste forbrydelser er forbrydelser, der kan begås uden en computer, såsom tyveri, men betragtes som computerforbrydelser, når en computer bruges til at hjælpe med forbrydelsen.