Typer af fjernadgang for brugere på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Fjernadgang kan betragtes som adgang til computerens funktioner via internettet. For at få adgang til filer fungerer filoverførselsprotokollen eller FTP (SFTP for sikker overførsel) helt fint. kommandolinjen og adgang til filer og konsolbaserede applikationer fungerer telnet (ssh eller sikker shell til kryptering) perfekt. Hvis fjernbetjening er en nødvendighed, så er der VNC (Virtual Network Computing), der giver mulighed for fuld visning og fjernbetjening af dit skrivebord.

Typer

FTP og Telnet kommer i snesevis af smag og sammenhænge. Remote visning er dog normalt bedst, når det leveres af operativsystemet. Med både Mac OS og Windows (efter XP) kan du simpelthen aktiver fjernstyring eller fjernvisning fra indstillingerne. Oprettelse af en profil på din router for at tillade indgående forbindelser, du kunne derefter få adgang til din computers computer på internettet eller via dit hjemmenetværk fra en anden maskine. TightVNC og RealVNC er tredjepartsindstillinger for at oprette en fjernsynsforbindelse og leveres sammen med flere andre funktioner.

Overvejelser

Da du bruger fjernbetjening til at se din maskine over et netværk kræver en anstændig båndbredde, behold i betragtning af, at du stadig kan udføre grundlæggende funktioner via terminalen (telnet, SSH) og FTP (eller SFTP). Den anvendte båndbredde, især i høj opløsningstilstand, kan lægge en alvorlig belastning på eventuelle båndbredderestriktioner, du måtte have på din internetforbindelse. Ud over det vil grafisk-intensive programmer som f.eks. Billedredigeringssoftware og spil typisk ikke fungere over en ekstern forbindelse og kan endda sænke forbindelsen til et punkt, som det er ubrugeligt.

Fordele

Fjernadgang løsninger, især når det gælder filhåndtering, kan give brugerne mulighed for at få adgang til deres data fra overalt i verden via internettet. Oprettelse af en sikker fjernforbindelse via enten OpenSSH (en gratis shell server) eller via TightVNC (en gratis fjernsynsserver) er smertefri og nem, hvilket typisk kræver lidt teknisk knowhow. Brug af et eksternt skrivebord kan hjælpe brugere med at kontrollere eller overvåge programmer, der ikke giver en over-the-internet-grænseflade.

Potentiel

Som båndbredde fortsætter med at udvides, især med implementeringen af ​​WiMAX og 4G / LTE teknologier vil fjerninteraktion med vores computere fortsætte med at blive lettere og lettere. Du kan allerede få adgang til mange af filerne på dit hjemme- eller arbejdsserver via en BlackBerry, og iPhone har et program kaldet LiteVNC for at se skrivebordet via mobilnettet . Disse teknologier reverserer oplagringens rolle, idet brugerne ikke længere behøver at bære en iPod med stor kapacitet, hvis de kan få adgang til alt på deres hjemmecomputer, eller at arbejdstagere ikke længere har brug for en harddisk i en bærbar computer, hvis de har adgang alle deres filer over-the-air fra deres netbook. Adgang til filer eksternt har været en nødvendighed siden begyndelsen af ​​netværk og virkelig er årsagen bag dem. Med moderne bredbåndsteknologier kan data overføres så hurtigt, at vi kan logge ind på vores aktuelle skriveborde og gøre dem halvvejs rundt om i verden --- så vi kan få arbejde som vi sad på kontoret. Der er flere måder at opnå dette på, og mange kommer med dit operativsystem.